Имате много добър форум адмирации страхотно общество се е заформило тук!
Моята чуденка започва така.. вкъщи досега пием кафе от долче густо капсули.. обаче аз съм крайно против понеже са пластмасови а знаете пластмасата при нагряване е канцероген..
Иска ми се да заменя този боклук с някоя еспресо машина , проблема е че жената не би се справила с сложността на приготвянето на истинско еспресо веднага и за начало иска нещо бюджетно и по "автоматизирано" ..
Родителите ми имат някаква ултра бюджетна машинка за еспресо от сорта на 150-200лв даже незнам от къде е може би кауфланд.. ходят мелят си кафе и си е ползват и ми направи впечатление че прави по хубаво кафе от вендинг автоматите от които тече буквално чорба..
Питанката ми е има ли смисъл да си взема 1zpresso j-ultra ръчна мелачка и някоя бюджетна машинка за начало подобна на описаната по горе или тази мелачка се обезсмисля с толкова кофти машина?
По принцип имам голям проблем с новите начинания започнах да практикувам спининг ( вид риболов) който никога не бях пробвал и скочих с 5000 първоначална инвестиция .. после жената се появи с някаква златна рибка в колба която събира 2 литра вода и аз се изнервих и взех аквариум + добър канистър + лампа за растения имитираща изгреви залези т.н подаване на въглероден диоксид под налягане и т.н всичко автоматизирано което пак ми излезе не по малко от 5000 .... Хаха реално в момента искам да взема някоя бюджетна машинка на жената която да ползва сутрин но въпроса е мелничката тук играе ли ? Понеже ако има смисъл и взема такава мелничка в последствие тази машина ще отиде в някой шкаф и ще се вземе що годе добра машина за около 1500-2000лв лично аз се захласнах по la pavoni stradivari professional но мисля че не е типично женската машина..