Здравейте,
Първа поръчка от Дъбов.
Наскоро имах имен ден и жената гледала черешката на тортата и вика искам да ти взема нещо от Дъбов и ме попита дали харесвам неговите кафета (тя не пие кафе). Аз ѝ казах, че не съм си вземал от него и не знам как са, но може да го пробвам. Влиза тя в сайта и ми харесва
Кутия “Черешката на тортата”, която включва - 1 Кафе Сироп – 750 мл., 1 Спешълти кафе Brazil by DABOV – 200 г., 1 Чай Каскара.
Поръчката е направена на 17.01.2025г. и до 20.01.2025г. ни вест ни кост. Писала им жената какво става и има ли проблем с поръчката. От там ѝ отговарят на 23.01.2025г., че имало голям интерес към кутията и не можели да смогнат, но щели да направят всичко възможно да я изпратят на 24.01.2025г.
Успяха да я изпратят и жената получава смс, че на 27.01. 2025г. може да си вземе пратката от Спиди и тя отива в понеделник, но се оказва, че бутилката се е счупила и пратката беше в две турби, защото е текла супер много в офиса на Спиди. Отварят я и виждат, че бутилката със сиропа е счупена, защото не е била обезопасена по никакъв начин, дори не са написали, че е чупливо, както и да е, съставят протокол и Спиди връщат пратката на Дъбов. Жената им пише какво се е случило и ги пита как и кога най-после ще си получи пратката, видяно ѝ е съобщението но НЯМА НИКАКЪВ ОТГОВОР.
Изключително разочарован съм.
Пекарна за кафе - DABOV Specialty Coffee - София
- yovko
- Средно изпечен
- Град: Пловдив
- Приготвям кафе с: Eureka Oro Stark & Profitec Go
Gaggimated Classic Е24
C40 Mk4 Deep Purple BB
Около Коледа получих подарък 1кг Спешълти кафе Brazil by DABOV. Скоро не бях попадал на пакет с толкова много дефектни зърна - изпочупени, четвъртинки... не знам кое точно му беше спешълтито...
https://yovko.net/tag/coffee/
- yovko
- Средно изпечен
- Приготвям кафе с: Eureka Oro Stark & Profitec Go
Gaggimated Classic Е24
C40 Mk4 Deep Purple BB
Напълно възможно, но от друга страна... днес ми пристигнаха два вида зелено бразилско кафе от Kestar (83 точки според етикета) и направо си е перфектно, сравнено с другото.
https://yovko.net/tag/coffee/
-
didopido
- Нов потребител
- Приготвям кафе с: Lelit Anita
Здравейте,
Със съпругата ми имаме идея да си купим Nespresso машина само заради капсулите на Дъбов, за да може като сме на почивка или другаде, където няма сносно кафе да си правим. Някой опитвал ли е и ако да може ли мнение (дори и субективно, просто се чудя от капсула как ще стане сингъл дозово кафе и ще има ли изобщо някакво усещане в него).
Благодаря предварително
Със съпругата ми имаме идея да си купим Nespresso машина само заради капсулите на Дъбов, за да може като сме на почивка или другаде, където няма сносно кафе да си правим. Някой опитвал ли е и ако да може ли мнение (дори и субективно, просто се чудя от капсула как ще стане сингъл дозово кафе и ще има ли изобщо някакво усещане в него).
Благодаря предварително
- Gaggia
- Coffee scientist
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
С 5 грама как да стане, никак.didopido написа: ↑28 Юли 2025 10:22 Здравейте,
Благодаря предварително
-
toro
- Кафе трафикант
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Lagom
Тествах на Дъбов вчера филтър и еспресо от червените етикети, някаква Етиопия.
Филтър от по-хубавите беше 5 и нещо евро, а най-скъпите филтри бяха 7 евро, за три вида Гейша.
Заслужава си цената, не да се чудя дали да го пия или да го хвърлям, както често става.
Двоен еспресо шот 3,03 евро/червен етикет (стандартното беше 2,50 или 2,60 евро), ами струва ми се, че това е най-доброто кафе, за цената си да не говорим, което съм пил по нашите кафенета.
Единствено конкуренция му прави Синдиката, ама там е 4,50евро с подобно качество или 50% отгоре.
Всякакви навъдили се знайни и незнайни пекарни, искащи по 4-5-6 евро за неставащо кафе са далеч от истината, но явно има купувачи.
Не ме кефи Дъбов по някои причини, както и някои от форума, но като цена и постоянство в качеството вече години наред се утвърждава като сериозен.
Филтър от по-хубавите беше 5 и нещо евро, а най-скъпите филтри бяха 7 евро, за три вида Гейша.
Заслужава си цената, не да се чудя дали да го пия или да го хвърлям, както често става.
Двоен еспресо шот 3,03 евро/червен етикет (стандартното беше 2,50 или 2,60 евро), ами струва ми се, че това е най-доброто кафе, за цената си да не говорим, което съм пил по нашите кафенета.
Единствено конкуренция му прави Синдиката, ама там е 4,50евро с подобно качество или 50% отгоре.
Всякакви навъдили се знайни и незнайни пекарни, искащи по 4-5-6 евро за неставащо кафе са далеч от истината, но явно има купувачи.
Не ме кефи Дъбов по някои причини, както и някои от форума, но като цена и постоянство в качеството вече години наред се утвърждава като сериозен.