Кана за пречистване на вода Brita или Aquafor?

Място за обсъждане на всякакви теми несвързани с кафе-хобито, спазването на добрия тон и правилата на форума е в пълна сила

Модератори: Svetlin, Gaggia

horizon21
Нов потребител
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Aeropress

Мнение

Наскоро преминах от Брита към Аквафор, и по-точно филтърът им "A5H", който е за твърда вода. Резултатът е, че стана фамилен фаворит тази вода :D За контекст, живея в Пловдивския регион където водата е доста твърда. Бритата не се справя толкова добре с омекотяването, съдейки по вкуса.
Coldblood
Нов потребител
Град: Стара Загора
Приготвям кафе с: Gaggia Classic V1

Мнение

Ползвам кана Brita. На вкус водата ми харесва. Филтрите сменям на около месец, или като започне да се променя вкуса. Правил съм анализ на водата преди и след филтрация - определено омекотява водата.
rusevi
Нов потребител
Град: Sofia

Мнение

И аз ползвам Brita
astoimenov
Зелено кафе
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v3 | Eureka Mignon Specialita

Мнение

И аз в момента съм с кана Brita и съм доста доволен, но скоро мисля да мина на подобна система - https://www.aquaphor.bg/filtri-s-aktive ... rystal-eco на Aquaphor.. със сигурност ще е доста по-удобно, а предполагам че и ще пречиства по-добре
Dimo
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Lelit Victoria + Eureka MIgnon Specialita

Мнение

Аз съм с Брита от 2 години. Филтрите купувам от Англия, защото като ги има на промоция са супер евтини :) жената не и се кефи вече и като приключим последните 6 филтъра ще я сменяме май…
Stefo
Нов потребител
Приготвям кафе с: Gaggia Classic

Мнение

С Aquafor сме вкъщи от над 3 години. Жена ми беше много капризна на минералните и трапезни, които купувахме преди това, а аз съм без претенции. Аз май основно за кафемашината я ползвам и за готвене.
Barni95
Нов потребител
Град: Разград
Приготвям кафе с: Кафе машина

Мнение

Ние сме с аквафор от няколко години, откакто пробвахме филтрите им за твърда вода сме само на тях. Въпреки, че не изкарват това което пише на опаковката 350 л, според нас пак си струва.