Кана за пречистване на вода Brita или Aquafor?
-
- Нов потребител
- Град: Пловдив
- Приготвям кафе с: Aeropress
Наскоро преминах от Брита към Аквафор, и по-точно филтърът им "A5H", който е за твърда вода. Резултатът е, че стана фамилен фаворит тази вода
За контекст, живея в Пловдивския регион където водата е доста твърда. Бритата не се справя толкова добре с омекотяването, съдейки по вкуса.

-
- Нов потребител
- Град: Стара Загора
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic V1
Ползвам кана Brita. На вкус водата ми харесва. Филтрите сменям на около месец, или като започне да се променя вкуса. Правил съм анализ на водата преди и след филтрация - определено омекотява водата.
И аз ползвам Brita
-
- Зелено кафе
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v3 | Eureka Mignon Specialita
И аз в момента съм с кана Brita и съм доста доволен, но скоро мисля да мина на подобна система - https://www.aquaphor.bg/filtri-s-aktive ... rystal-eco на Aquaphor.. със сигурност ще е доста по-удобно, а предполагам че и ще пречиства по-добре
-
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: Lelit Victoria + Eureka MIgnon Specialita
Аз съм с Брита от 2 години. Филтрите купувам от Англия, защото като ги има на промоция са супер евтини
жената не и се кефи вече и като приключим последните 6 филтъра ще я сменяме май…

-
- Нов потребител
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic
С Aquafor сме вкъщи от над 3 години. Жена ми беше много капризна на минералните и трапезни, които купувахме преди това, а аз съм без претенции. Аз май основно за кафемашината я ползвам и за готвене.