Може ли да се изолира,защото нов е 120 лева,а не е от първа необходимост за извличането на кафе?Gaggia написа: ↑05 Дек 2022 18:46Нищо общо няма твоята машина с тази коментирана в тази тема, ако имаш теч си за нов трипътен вентил.unrealizable написа: ↑05 Дек 2022 18:42 Повдигам темата,защото имам същият проблем,но моята е от старите 1998 година и няма такава пружина,някакви предложения?
Gaggia "Classic" теч от душа
-
- Зелено кафе
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: 98 Gaggia Classic Gold edition 8 bar PID + G-Iota DF64
-
- Зелено кафе
- Град: Карлово
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro,
1Zpresso
Според вас защо се получава този теч, външно на душа?
Малко ама качествено! 

-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Hario Mini Mill, Bialetti Venus 6,
Ese Pods Star, SGL ESE Pods,
Saeco Incanto и V60.
Изпитвам съмнение, че болтовете са по-дълги от 6х12.
Добрата техника улеснява нещата и увеличава повтаряемостта на резултата.
-
- Зелено кафе
1Zpresso
Виж за това не се бях замислил. Аз се съмнявах ако съм ги натегнал повечко и да е отворило по краищата на разпръсквача. Ще ги измеря и ще пиша дали са по-дълги.
Малко ама качествено! 

-
- Зелено кафе
1Zpresso
Болтовете са точно 6х12 развих ги и ги завих леко без да ги стягам много. Сега капе само от едната страна, леко. Ще се слага месингов разпръсквач, не че този е зле ама малко ме дразни това сълзене.
Малко ама качествено! 

- edimitrov
- Зелено кафе
- Град: Плевен
- Приготвям кафе с: Gaggia CLassic ri9480/11 2019 + Comandante MK3 Black Nitro
Здравейте!
Имам следния проблем с кафемашина от подписа ми CLassic ri9480/11 2019. При пускане на машината започва да пръчка от душа все едно е душ в банята навсякъде - като запушена душ цедка, разглобих групата и всичко изглежда чисто. След като натопих цедката на душа в малко оцет и сякаш се оправи, но не знам дали да не направя едно почистване първо с лимонена киселина . Ползва минерална вода и явно за 5-6 месеца иманещо.Ако няма подобрение какво може да е като проблем.Ето снимки какво съм видял.
Имам следния проблем с кафемашина от подписа ми CLassic ri9480/11 2019. При пускане на машината започва да пръчка от душа все едно е душ в банята навсякъде - като запушена душ цедка, разглобих групата и всичко изглежда чисто. След като натопих цедката на душа в малко оцет и сякаш се оправи, но не знам дали да не направя едно почистване първо с лимонена киселина . Ползва минерална вода и явно за 5-6 месеца иманещо.Ако няма подобрение какво може да е като проблем.Ето снимки какво съм видял.
Определено ми напомня на душът на банята като събере варовик в отворите, така че декалцифицирането на цедка е било разумен подход. Щом обаче проблемът продължава и след това, но в по-малък размер, може би пробвай с нещо по-агресивно за декалцификация. Този прах Cafeza май беше за тази цел. (което ми напомня, че няма да е лошо да си сервизирам и аз машината скоро)