La marzocco/San remo

Всичко свързано с професионалната техника за приготвяне на кафе

Модератори: Svetlin, Gaggia

Didro
Зелено кафе
Град: Враца
Приготвям кафе с: Gaggia

Мнение

toro написа: 09 Мар 2025 21:41 Нямам линкове, но съм срещал преди време по разни обяви.

Как не знаеш какви ще са клиентите?

Какво ще продаваш, спешълти кафе или стандартно, на центъра на някой град или из квартали, модерно кафене - тип седящи с лаптопи или малко.

С две думи, ако е в краен квартал или не е спешълти кафе или не е някоя модерно, не бих купил от най-скъпата техника, демек ще е по-стандартно кафе, предполага се с по-ниски цени.

Ако е на централно място или е спешълти или нещо модерно, тогава скъпа техника за показ.
Ахаа, В този смисъл ,да знам...
Спешълти кафе и стандартно, но не бози лаваци и прочие....в центъра ще е позициониран обекта..
Didro
Зелено кафе

Мнение

toro написа: 09 Мар 2025 21:41 Нямам линкове, но съм срещал преди време по разни обяви.

Как не знаеш какви ще са клиентите?

Какво ще продаваш, спешълти кафе или стандартно, на центъра на някой град или из квартали, модерно кафене - тип седящи с лаптопи или малко.

С две думи, ако е в краен квартал или не е спешълти кафе или не е някоя модерно, не бих купил от най-скъпата техника, демек ще е по-стандартно кафе, предполага се с по-ниски цени.

Ако е на централно място или е спешълти или нещо модерно, тогава скъпа техника за показ.
Ахаа, В този смисъл ,да знам...
Спешълти кафе и стандартно, но не бози лаваци и прочие....в центъра ще е позициониран обекта..
toro
Кафе трафикант
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Lagom

Мнение

Еми за марцоко си за мен.
Didro
Зелено кафе

Мнение

toro написа: 09 Мар 2025 21:46 Еми за марцоко си за мен.
Писах ти на лично.
laik
Пекарна
Град: Малък
Приготвям кафе с: настроение

Мнение

Що не обсъдите варианта еспресо машина среден клас с подсигурено сервизно обслужване и за останалия бюджет предвиден за La Marzocco - то да си боднете една печка с малък капацитет и да си пеквате по малко кафенце. Така ще обособите много повече индивидуалност, а и като гледам града от който си ще бъдете първите, които предлагат такова нещо там. Не е голяма философия печенето, а и вече в България има места, които може да ти покажат как стават нещата (особено в София). Аз съм малко пристрастен по темата, но си струва да я обмислите.
A New Power Is Rising !
Didro
Зелено кафе

Мнение

laik написа: 10 Мар 2025 12:59 Що не обсъдите варианта еспресо машина среден клас с подсигурено сервизно обслужване и за останалия бюджет предвиден за La Marzocco - то да си боднете една печка с малък капацитет и да си пеквате по малко кафенце. Така ще обособите много повече индивидуалност, а и като гледам града от който си ще бъдете първите, които предлагат такова нещо там. Не е голяма философия печенето, а и вече в България има места, които може да ти покажат как стават нещата (особено в София). Аз съм малко пристрастен по темата, но си струва да я обмислите.
Благодаря!
Първо нямам никакви умения в изпичането на кафе....нямам представа дори оборудването какви пари излиза като инвестиция, но по-главното е ,че франчайза който купуваме не предлага подобна опция, зареждането е от тях. Всички продукти всъщност от тях....
Пълното оборудването за кафетерията обаче ние си закупуваме.
Поздрави!
laik
Пекарна
Град: Малък
Приготвям кафе с: настроение

Мнение

Didro написа: 10 Мар 2025 22:18
laik написа: 10 Мар 2025 12:59 Що не обсъдите варианта еспресо машина среден клас с подсигурено сервизно обслужване и за останалия бюджет предвиден за La Marzocco - то да си боднете една печка с малък капацитет и да си пеквате по малко кафенце. Така ще обособите много повече индивидуалност, а и като гледам града от който си ще бъдете първите, които предлагат такова нещо там. Не е голяма философия печенето, а и вече в България има места, които може да ти покажат как стават нещата (особено в София). Аз съм малко пристрастен по темата, но си струва да я обмислите.
Благодаря!
Първо нямам никакви умения в изпичането на кафе....нямам представа дори оборудването какви пари излиза като инвестиция, но по-главното е ,че франчайза който купуваме не предлага подобна опция, зареждането е от тях. Всички продукти всъщност от тях....
Пълното оборудването за кафетерията обаче ние си закупуваме.
Поздрави!
Май трябваше с това да започнеш :coffee:
В такива случаи е по-добре да разчиташ на препоръката на франчайзодателя и да се придържаш стриктно към нея защото нещата не опират само до продукт, а и до начин на приготвяне и обучение на персонала.
И колкото по-навреме изчистите тези неща, толкова по-малко главоболия ще имате в последствие.
Един доста лъскав обект в София си провали франчайза само защото лампите по тавана не са в права линия и се наложи да прави нов таван, а също и разположението на плочките на пода не отговарял на изискванията.
Дуруг обект в провинцията пък сложи един Slayer и още "турбо" оборудване при относително ограничено пространство, което е престижно, но с доста съмнителна бизнес възвращаемост.
Кратко казано, когато разчиташ на партньор е задължително всичко да е изчистено още в началото.
Успех
A New Power Is Rising !

Обратно към “Професионални кафемашини и барово оборудване”