Didro написа: ↑10 Мар 2025 22:18
laik написа: ↑10 Мар 2025 12:59
Що не обсъдите варианта еспресо машина среден клас с подсигурено сервизно обслужване и за останалия бюджет предвиден за La Marzocco - то да си боднете една печка с малък капацитет и да си пеквате по малко кафенце. Така ще обособите много повече индивидуалност, а и като гледам града от който си ще бъдете първите, които предлагат такова нещо там. Не е голяма философия печенето, а и вече в България има места, които може да ти покажат как стават нещата (особено в София). Аз съм малко пристрастен по темата, но си струва да я обмислите.
Благодаря!
Първо нямам никакви умения в изпичането на кафе....нямам представа дори оборудването какви пари излиза като инвестиция, но по-главното е ,че франчайза който купуваме не предлага подобна опция, зареждането е от тях. Всички продукти всъщност от тях....
Пълното оборудването за кафетерията обаче ние си закупуваме.
Поздрави!
Май трябваше с това да започнеш
В такива случаи е по-добре да разчиташ на препоръката на франчайзодателя и да се придържаш стриктно към нея защото нещата не опират само до продукт, а и до начин на приготвяне и обучение на персонала.
И колкото по-навреме изчистите тези неща, толкова по-малко главоболия ще имате в последствие.
Един доста лъскав обект в София си провали франчайза само защото лампите по тавана не са в права линия и се наложи да прави нов таван, а също и разположението на плочките на пода не отговарял на изискванията.
Дуруг обект в провинцията пък сложи един Slayer и още "турбо" оборудване при относително ограничено пространство, което е престижно, но с доста съмнителна бизнес възвращаемост.
Кратко казано, когато разчиташ на партньор е задължително всичко да е изчистено още в началото.
Успех