Ръчни кафемелачки Hario

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератори: Svetlin, Gaggia

CoffeePro
Зелено кафе
Град: София
Приготвям кафе с: DeLonghi DEDICA EC 685, Hario MSS-1B Mini Mill Slim +, KINGRINDER K4

Мнение

Доста се чудех кой модел да взема. Хареса ми компактността и по-лесната регулация. Аз също я взех за 60 лв нова плюс безплатна доставка. Ясно е, че някой ден ще се надгражда. Засега само я разглобих и внимателно сглобих отново, като подобрението е минимално. Другото което не ми харесва е, че контейнерът е пластмасов и смляното кафе се лепи по стените. Може би Skerton-а със стъклен контейнер е по-добър в това отношение.
single_shot
Нов потребител
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia Classic

Мнение

И аз се оборудвах с Mini Slim Plus за 60лв.

Взех я с идея кафета, които са капризни за еспресо, да ги правя на моката.

Настроих на 5та степен, и съм доволен - получих каквото искам.
CoffeePro
Зелено кафе
Приготвям кафе с: DeLonghi DEDICA EC 685, Hario MSS-1B Mini Mill Slim +, KINGRINDER K4

Мнение

Направих на моята ъпгрейда популярен като "tape mod" и ще и дам още малко шанс. Понеже се опитвам да меля по-силно, заради ексцентритета й успях да счупя няколко зъбчета при задиране. С някои кафета се справя с други е безсилна. Така или иначе си поръчах нова ръчна кафемелачка. Ако разликата е "уау", Харио-то излиза в пенсия или ще бъде мъкнато до вилата и по чукари и морета.
julia_gt
Нов потребител
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: V60, Хемекс, еспресо

Мнение

Здравейте, има ли съществени разлики между стандартен Skerton и Pro ?Коя е за предпочитане?
IvanPerchemliev
Нов потребител
Приготвям кафе с: Gaggia Classic RI9480/12

Мнение

julia_gt написа: 05 Апр 2023 11:41 Здравейте, има ли съществени разлики между стандартен Skerton и Pro ?Коя е за предпочитане?
На 3-та страница в настоящата тема има отговор на въпроса ти.
Oxygen
Нов потребител
Град: Sofia

Мнение

Да се включа и аз като собственик на Hario Skerton plus -подобрената версия със фиксиращ стопер. Мели сравнително добре по моите разбирания за еспресо и мока. Малко съжалявам, че не взех по малка, при положение, че смилам за едно кафе, но явно се ориентирам към електрическа мелница, сутрин рано няколко минути мелене за 1 кафе ми идва много.
Gal
Нов потребител

Мнение

Oxygen написа: 02 Ное 2024 10:48 Да се включа и аз като собственик на Hario Skerton plus -подобрената версия със фиксиращ стопер. Мели сравнително добре по моите разбирания за еспресо и мока. Малко съжалявам, че не взех по малка, при положение, че смилам за едно кафе, но явно се ориентирам към електрическа мелница, сутрин рано няколко минути мелене за 1 кафе ми идва много.
Здравейте, колко време Ви отнема меленето за 1 кафе?
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Gal написа: 27 Фев 2025 17:13
Oxygen написа: 02 Ное 2024 10:48 Да се включа и аз като собственик на Hario Skerton plus -подобрената версия със фиксиращ стопер. Мели сравнително добре по моите разбирания за еспресо и мока. Малко съжалявам, че не взех по малка, при положение, че смилам за едно кафе, но явно се ориентирам към електрическа мелница, сутрин рано няколко минути мелене за 1 кафе ми идва много.
Здравейте, колко време Ви отнема меленето за 1 кафе?
Хариото е ок мелачка, но в отминали времена. С керамичен нож е. Минуса и е, че на нея се мели трудно, бавно и сравнително не се регулира лесно. Има и луфтове. Сега на пазара има по-подходящи в сходен ценови диапазон. От друга страна пил ли съм доста вкусни еспресо напитки с нея - Да.
Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee: