Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Здравейте! Нова съм във форума. Изчетох доста неща, но темата определено е необятна. Имах една стара - над 20 годишна Саеко Gran Crema машина, която вече се предаде. Факт е, че съм пила кафе, правено с крема диск от нея, но пак докарваше по-добро кафе от масовите по заведенията. Предстои ми закупуване на нова машина, като бюджетът ми е под 800 лева. Също пия безкофеиново кафе, а кофеиновото съм го редуцирала до максимум 2 на ден, като в повечето случаи е само 1 - сутрин. Вкъщи само аз пия кафе, така че машината няма да има тежка експлоатация. Иска ми се да мога да ползвам мляно кафе от пекарните във Варна. Прочетох мненията за мелчаките и тяхната основна роля, но към момента няма да мога да си позволя двете неща. Ще започна с малки стъпки - по-посредствено кафе и после евентуално ще надграждам, ако има опция. Насочила съм се към Gaggia Classic E24. Видях, че накрайникът за пара не ѝ е силна страна, а аз обичам капучино. Чудя се дали ще се усеща кой знае каква разлика при непрофесионалист като мен?
Добре дошла, използването на Gaggia Classic без кафемелачка, ще бъде катастрофа и разочарование. Ако имате въпроси относно избор на кафе оборудване, моля публикувайте тема в раздела за Избор на кафе оборудване или просто прочетете, написаното досега.
Ох, опасявах се от този отговор . По-голяма катастрофа ли ще е от 20 години пиене на кафе от крема диск? Иначе четох доста, обърках се, пак четох, пак се обърках и така... Разбирам, че никак не може да се разчита на купуване на смляно кафе, дори и от хубави пекарни, защото няма как да се нацели степента на смилане. Определено става доста сложно. Ще погледна и в конкретната тема за оборудването. Писах първо тук, тъй като съм от потребителите на безкофеиново кафе и темата ме вълнува.