Lelit Anita vs Lelit Anna vs Gaggia classic

Съвети при покупка или надграждане на кафе оборудване

Модератори: Svetlin, Gaggia

Vankata13
Нов потребител
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia Naviglio

Мнение

Здравейте, изчетох доста неща и се обърках още повече. Искам да пия добро кафе като не харесвам силно изпечени арабики, а по-скоро средно изпечени, плътни и ароматни кафета, но не само такива, искам да експериментирам. Склонен съм да отделя около 1300лв, като мога и повече, но не съм убеден дали си струва.
Разбрах че за така наречените кафета с флорални нотки Анита не се справя толкова добре. Имам няколко въпроса.
1. Има ли голяма разлика между Lelit Anita и Eureka мелачка за по средно изпечени арабики?
2. Струва ли си разликата между Гагия класик и Ана като в момента гагията е около 750 лв, а Ана 1290 лв?
3. Каква е разликата между gaggia classic evo и pro и има ли такава?
4. Каква е разликата между Eureka Manual, Zero и Specialita освен че специалита има таймер и мануале е с 50мм ножове, а другите с 55мм. Това прави ли някаква осезаема разлика в смилането?
Знам че тези машини са дъвкани много, но се изгубих във всичко което четох и бих бил благодарен ако ми дадете вашето мнение и препоръка, защото съм пълен новобранец и не ми се иска да изсипя една торба пари на вятъра.
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

Vankata13 написа: 26 Дек 2024 23:24 Здравейте, изчетох доста неща и се обърках още повече. Искам да пия добро кафе като не харесвам силно изпечени арабики, а по-скоро средно изпечени, плътни и ароматни кафета, но не само такива, искам да експериментирам. Склонен съм да отделя около 1300лв, като мога и повече, но не съм убеден дали си струва.
Разбрах че за така наречените кафета с флорални нотки Анита не се справя толкова добре. Имам няколко въпроса.
1. Има ли голяма разлика между Lelit Anita и Eureka мелачка за по средно изпечени арабики?
2. Струва ли си разликата между Гагия класик и Ана като в момента гагията е около 750 лв, а Ана 1290 лв?
3. Каква е разликата между gaggia classic evo и pro и има ли такава?
4. Каква е разликата между Eureka Manual, Zero и Specialita освен че специалита има таймер и мануале е с 50мм ножове, а другите с 55мм. Това прави ли някаква осезаема разлика в смилането?
Знам че тези машини са дъвкани много, но се изгубих във всичко което четох и бих бил благодарен ако ми дадете вашето мнение и препоръка, защото съм пълен новобранец и не ми се иска да изсипя една торба пари на вятъра.
Аз ползвам всеки ден лелит с еурека за немалко кафета (5-10) и двете са максимално бюджетни (разбирай лелит от амазон де за бая добра цена спрямо бг, и еурека филтро със сменени ножове) - никога не са правили тъмни кафето освен ако объркам степента на печене. Топ са.

Обратно към “Избор на кафе оборудване”