Eureka Mignon - всичко за модела

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератори: Svetlin, Gaggia

raifen1
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Delonghi ECP 35.31

Мнение

bobby2w написа: 19 Апр 2023 16:46 За под 200 евро може да се направи топ мелачка за single dosing:

Купувате Eureka Mignon Filtro почти винаги се открива между 100-150 евро
Купувате оригинални еспресо ножове за 25 евро и ги заменяте с тези, които са фабрично сложени (развиват се няколко винта супер лесно и не проваля гаранията)

Ако ви кефи, може да купите hopper с blower около 20-30 евро от aliexpress може да се вземе страхотен.

Ако сте зарибени, можете да намерите няколко 3д файла и да намерите, човек да ви ги принтира и да направи стойка с наклон и някой допълнителни екстри за не повече от 15 евро.

И така за около 400 лв. имате супер сингъл досинг мелачка, която е еквивалент на Manuale, но имате single dose hopper, който вярвайте ми много помага. Също така, мелачката се стартира с бутон отстрани, което на мен повече ми допада отколкото да натискам копчето в центъра и да трябва да държа ръкохватката във фиксирана позиция.

Повечето неща не са задължителни и в зависимост от промото, може и да се впишете за топ мелачка за бюджет до 300-350лв.

Също, част от премахнатите аксесоари като оригиналния бункер за зърна, ножове за филтърно кафе и бункера за смляното кафе могат да се продадат и даже да са част от инвестицията за single dosing hopper-a и новите ножове.

Това е най-доброто и изгодно предложение, което съм намерил за топ мелачка. По-евино от това ръчка мелачка.

Исках да създам тема и даже да прикача как изглежда и да дам повече детайли, ама нещо не ми дава, май нямам ранк още :D Както и да е, мисля че е по-добър вариант от купуване на използвана или даване на излишни 150-200 лв отгоре.
Здравейте!
След много четене и търсене и аз реших да се възползвам от тази модификация но не намирам никакво инфо
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

raifen1 написа: 17 Дек 2023 00:02
bobby2w написа: 19 Апр 2023 16:46 За под 200 евро може да се направи топ мелачка за single dosing:

Купувате оригинални еспресо ножове за 25 евро и ги заменяте с тези, които са фабрично сложени (развиват се няколко винта супер лесно и не проваля гаранията)

Ако ви кефи, може да купите hopper с blower около 20-30 евро от aliexpress може да се вземе страхотен.

Ако сте зарибени, можете да намерите няколко 3д файла и да намерите, човек да ви ги принтира и да направи стойка с наклон и някой допълнителни екстри за не повече от 15 евро.

И така за около 400 лв. имате супер сингъл досинг мелачка, която е еквивалент на Manuale, но имате single dose hopper, който вярвайте ми много помага. Също така, мелачката се стартира с бутон отстрани, което на мен повече ми допада отколкото да натискам копчето в центъра и да трябва да държа ръкохватката във фиксирана позиция.

Повечето неща не са задължителни и в зависимост от промото, може и да се впишете за топ мелачка за бюджет до 300-350лв.

Също, част от премахнатите аксесоари като оригиналния бункер за зърна, ножове за филтърно кафе и бункера за смляното кафе могат да се продадат и даже да са част от инвестицията за single dosing hopper-a и новите ножове.

Това е най-доброто и изгодно предложение, което съм намерил за топ мелачка. По-евино от това ръчка мелачка.

Исках да създам тема и даже да прикача как изглежда и да дам повече детайли, ама нещо не ми дава, май нямам ранк още :D Както и да е, мисля че е по-добър вариант от купуване на използвана или даване на излишни 150-200 лв отгоре.
Здравейте!
След много четене и търсене и аз реших да се възползвам от тази модификация но не намирам никакво инфо
Търсиш седмица в интернет за добра цена на която и да е еурека, купуваш и ако не е с еспресо ножове слагаш такива
Аватар
batkovan
Младши бариста
Град: Варна
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

raifen1 написа: 17 Дек 2023 00:02
Здравейте!
Eureka Mignon Filtro е модела, в момента намирам Eureka Mignon Filtro 15BL в немски сайт за 159€.
vas1vas1
Нов потребител
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Gaggia classic pro, Eureka Classico

Мнение

Здравейте,
Имам възможност да взема Eureka Mignon Crono на доста изгодна цена. Бихте ли ме посаветвали кои точно ножове са за еспресо (за подмяна на оригиналните) и въобще ще се получи ли тази модификация за Gaggia Classic?
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

Някой знае ли за 50 mm ножове, които са различни от стандартните за еспресо, че ми се иска да пробвам нещо ново в мелачката...
Аватар
legaltk
Зелено кафе
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 + Eureka Mignon Zero

Мнение

стандартните мисля са 55 мм
raifen1
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Delonghi ECP 35.31

Мнение

Леко разочарован. След много четене във форума реших и купих нова кафемелачка EUREKA ORO MIGNON DOLCE VITA въпреки че кафемашината ми е китайско Delonghi ECP35.31 След един месец употреба и 1,8kg смляно кафе реших да разгледам как е изработката и дали са подравнени ножовете. Първото нещо което ми направи впечатление трите болта които държат фланеца на който се закрепва горния нож бяха затегнати неравномерно. Първият болт 10kg-cm втория 16kg-cm третия 9kg-cm. Другото което видях че фланеца е предвиден за болтове с конусна глава а бяха поставени обикновени. Както и да е махам фланеца и очаквам да видя изработка с що годе висок клас на грапавост но уви. Изработката не е на ниво което очаквах. Почистих с четка и прахосмукачка остатъците от кафе и виждам че има нараняване на заготовката след машинната обработка. Замерих с индикаторен часовник долния нож който беше перфектен, зачистих нараняването на долното тяло центровах горния нож и вече всичко е наред. Също така замерих колко се премества долния нож при завъртане на врътката за регулиране с едно малко деление 0.01mm
213318_Gallery.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
bobby2w
Нов потребител
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro + Eureka Mignon / Kingrinder

Мнение

Видях, че сте питали само че аз отдавна не съм влизал. Дано сте се оправили. Филтрото го бях взел OpenBox и беше 120 евро или нещо такова навремето от espressocoffeeshop. Виждам сега, че има Кроно на мн добра цена, което си е еквивалент, даже малко по-добър вариант. Ножовете също ги поръчах от този сайт, май ги има и в БГ. Много е важно като се сменят ножовете да се нивелират добре и да се стегнат точно колкото трябва. Не ги стягайте "животинската", ще ги изкривите и няма да може да се балансират плоските ножове и ще имате главоболия.

Също така се отказах от Eureka–та и я продадох. Не че имаше проблеми, беше си супер, ама ей така за разнообразие взех Varia VS3 gen2. До сега мога да кажа само положителни неща за машинката, от близо година насам. Но излиза по-скъпо от очакваното, не бях предвидил мита и прочие и от очакваните 550лв. отиде към 670-80. Но идва с всичко и не мислиш за нищо. Мели добре, но доста бавно спряло Eureka-та, но кафетата са супер. В момента топ опция е новия DF54. Все още, не е available, ама след месец някъде ще почнат да изпращат. В момента в barshaker е 480лв. на pre-sale. Мисля, че е по-добър вариант към момента от Eureka-та.
Аватар
legaltk
Зелено кафе
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 + Eureka Mignon Zero

Мнение

От личен опит - препоръчвам на собствениците на тези кафемелачки 1 път годишно да се отварят и да се почистват от задържаното в тях смляно кафе. Има хубаво видео как се прави - на сайта на Eureka. В противен случай машината задържа и смляното кафе е недостатъчно - лесно ще го забележите, ако използвате везна.
Аватар
Skala
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic
Eureka Mignon XL

Мнение

Е, почистването е много лесно. Какво правя аз:
Веднъж седмично дърпам застоялото кафе с прахосмукачка отгоре и отпред през чучура.
На два месеца свалям горния нож и почиствам навсякъде, включително около долния нож с четка, клечка за зъби и прахосмукачка. Процедурата е елементарна, тъй като не се губи калибровката на мелачката, за разлика от други модели.