Как се изхранвате?

Място за обсъждане на всякакви теми несвързани с кафе-хобито, спазването на добрия тон и правилата на форума е в пълна сила

Модератори: Svetlin, Gaggia

varna2005
Светло изпечен
Град: Варна
Приготвям кафе с: ECM CLASSIKA PID/Mazzer Major

Мнение

Дано не прозвучи като оплакване, но все по-трудно.
Държавен служител съм.
Oxygen
Нов потребител
Град: Sofia

Мнение

Работя в аварийна мобилна група (държавна) на територията на град София. Тъй като съм постоянно в движение и до недалечното минало пиех кафе от където има. Повечето от кафетата в нон стоп магазините са 1.5-2 лв, и са с ужасен вкус , та не виждам голям проблем да пия хубаво кафе приготвено у дома и да си нося на работа. Имам колеги даващи за хазарт, цигари и алкохол по 100-ина лв на ден, а им се свиди да речем кафе от 100-120 лв/кг.
teddy00
Нов потребител
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: еспресо машина

Мнение

Аз също обичам специалното кафе, но преди 2 години ми се струваше доста скъпо. Наскоро се преместих за работа и с колегите открих достъпни варианти от малки български пекарни — явно кафе културата се развива у нас. Дори и да не ми хареса кафето, поне подкрепям местен бизнес и така докато не си намерих моя вкус. :coffee:
Stefko
Светло изпечен
Град: София
Приготвям кафе с: Hario Mini Mill, Bialetti Venus 6,
Ese Pods Star, SGL ESE Pods,
Saeco Incanto и V60.

Мнение

toro написа: 13 Окт 2024 14:17 Ооо това са ми любими въпроси и не само за кафето, ами и за много други неща.
В 90% от случаите питащите са уж нямащи големи възможности, но харчещи за кафета, цигари и енергийни напитки по 15-20+лв на ден, но за 4-5лв на ден за кафе в нас им се вижда много.

Иначе съм електроинженер.
Хем сме колеги, хем споделяме едно и също мнение-наблюдение.

В един от подписите на колега от форума имаше следния текст:

Който има желание, намира начин, другите си търсят оправдание.
Добрата техника улеснява нещата и увеличава повтаряемостта на резултата.
Bik1998
Нов потребител

Мнение

По-скоро това е хоби, което всеки средностатистически българин може да упражнява, стига да има малко акъл в главата и да си прави добре сметката. Като изключим първоначалната инвестиция от 2-3к за оборудване, след това кафето не е скъпо, предвид това, че повечето хора дават по 2-3 лева на ден за кафета от автомата разликата е минимална. А що се отнася до работа, моята е свързана със седене пред компютъра, a.k.a web dev и digital marketing, така че кафето е неразделна част от тази работа :D