Здравейте,
Ще започна с това, че в момента вкъщи ползваме Dolce Gusto машина с капсули, а на работа използваме кафеавтомат Philips 2200. Като цяло не пия много кафе и рядко намирам разлика в различните, още по-малко да определя кое е по-хубаво
Тук идва въпросът ми - мога да се сдобия с Delonghi Ec230.bk за смешните 70 лв., като нямала някакъв крема диск, крема филтър или нещо подобно (съжалявам, но не разбирам) и правела най-обикновено кафе, но за 20-30 лева съм могъл да си взема такава приставка (филтър ли е какво е, не знам). Въпросът е, има ли смисъл да си в взимам + някакво хубаво кафе или няма да намеря разлика спрямо сегашното ?
DeLonghi EC230.BK мнения
-
- Младши бариста
- Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster
Първо си вземи мелачка (и то минимум свяствна демек да кажем DF или EUREKA MIGNON) послед милси за кафемашина. Иначе и La MArzocco да си вземеш няма да ти хареса. Мелачката е НАЙ-важна. Иначе евтина кафемашина нищо особено. Но пак де ВСИЧКО ще е по-добре от Несепресо или там долче густо. Но ако взимаш кафета от масовите е все тая реално. Трябва ти освен мелачка - хубава и хубаво кафе. (Незадължително скъпо, но печено от пекар и то скоро)kyoshinn написа: ↑26 Сеп 2024 16:58 Здравейте,
Ще започна с това, че в момента вкъщи ползваме Dolce Gusto машина с капсули, а на работа използваме кафеавтомат Philips 2200. Като цяло не пия много кафе и рядко намирам разлика в различните, още по-малко да определя кое е по-хубаво
Тук идва въпросът ми - мога да се сдобия с Delonghi Ec230.bk за смешните 70 лв., като нямала някакъв крема диск, крема филтър или нещо подобно (съжалявам, но не разбирам) и правела най-обикновено кафе, но за 20-30 лева съм могъл да си взема такава приставка (филтър ли е какво е, не знам). Въпросът е, има ли смисъл да си в взимам + някакво хубаво кафе или няма да намеря разлика спрямо сегашното ?
Последно промяна от Wlado на 26 Сеп 2024 20:50, променено общо 1 път.
Благодаря за отговорите. Като гледам цените на тези мелачки, изобщо не мисля и да се занимавам, то да беше 100-200 лева добре, ама.. За кафето, нямам претенции.. мислех да взимам Lavazza Crema Gusto Forte или Kimbo Alfari, но явно няма разлика.