DeLonghi EC230.BK мнения

Съвети при покупка или надграждане на кафе оборудване

Модератори: Svetlin, Gaggia

kyoshinn
Нов потребител
Град: Plovdiv

Мнение

Здравейте,
Ще започна с това, че в момента вкъщи ползваме Dolce Gusto машина с капсули, а на работа използваме кафеавтомат Philips 2200. Като цяло не пия много кафе и рядко намирам разлика в различните, още по-малко да определя кое е по-хубаво :D
Тук идва въпросът ми - мога да се сдобия с Delonghi Ec230.bk за смешните 70 лв., като нямала някакъв крема диск, крема филтър или нещо подобно (съжалявам, но не разбирам) и правела най-обикновено кафе, но за 20-30 лева съм могъл да си взема такава приставка (филтър ли е какво е, не знам). Въпросът е, има ли смисъл да си в взимам + някакво хубаво кафе или няма да намеря разлика спрямо сегашното ?
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

kyoshinn написа: 26 Сеп 2024 16:58 Здравейте,
Ще започна с това, че в момента вкъщи ползваме Dolce Gusto машина с капсули, а на работа използваме кафеавтомат Philips 2200. Като цяло не пия много кафе и рядко намирам разлика в различните, още по-малко да определя кое е по-хубаво :D
Тук идва въпросът ми - мога да се сдобия с Delonghi Ec230.bk за смешните 70 лв., като нямала някакъв крема диск, крема филтър или нещо подобно (съжалявам, но не разбирам) и правела най-обикновено кафе, но за 20-30 лева съм могъл да си взема такава приставка (филтър ли е какво е, не знам). Въпросът е, има ли смисъл да си в взимам + някакво хубаво кафе или няма да намеря разлика спрямо сегашното ?
Първо си вземи мелачка (и то минимум свяствна демек да кажем DF или EUREKA MIGNON) послед милси за кафемашина. Иначе и La MArzocco да си вземеш няма да ти хареса. Мелачката е НАЙ-важна. Иначе евтина кафемашина нищо особено. Но пак де ВСИЧКО ще е по-добре от Несепресо или там долче густо. Но ако взимаш кафета от масовите е все тая реално. Трябва ти освен мелачка - хубава и хубаво кафе. (Незадължително скъпо, но печено от пекар и то скоро)
Последно промяна от Wlado на 26 Сеп 2024 20:50, променено общо 1 път.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Ако не ти се занимава и нямаш претенции към кафето, което пиеш, най-лесно е да си останеш на капсули, по твой избор.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
kyoshinn
Нов потребител
Град: Plovdiv

Мнение

Благодаря за отговорите. Като гледам цените на тези мелачки, изобщо не мисля и да се занимавам, то да беше 100-200 лева добре, ама.. За кафето, нямам претенции.. мислех да взимам Lavazza Crema Gusto Forte или Kimbo Alfari, но явно няма разлика.
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

kyoshinn написа: 27 Сеп 2024 07:27 Благодаря за отговорите. Като гледам цените на тези мелачки, изобщо не мисля и да се занимавам, то да беше 100-200 лева добре, ама.. За кафето, нямам претенции.. мислех да взимам Lavazza Crema Gusto Forte или Kimbo Alfari, но явно няма разлика.
За тези кафети кавото и да вземеш резултатът ще е плачевен. Не бих си хабил мелачката за тях...

Обратно към “Избор на кафе оборудване”