Еспресо машина SAGE Barista Express BES875BSS

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератори: Svetlin, Gaggia

Andy
Нов потребител
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Мар 2024 12:06
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Ръчна еспресо машина и с Мока кафеварка

Мнение

Здравейте!

Имате ли впечатления от тази машина?

Целта не е високи постижения в спорта, а хубаво еспресо и работещ грайндер. Примамлива е, защото е компактна, сякаш занимавката е по-малко с нея и уж е модел, който е добре познат на пазара. Някои от ревютата й в youtube изглеждат обещаващи за мен лично, но се чудех дали някой от вас тук има опит с нея.

Притеснява ме, че грайндерът може да не е достатъчно добър и че може да се поврежда повече, понеже е физически близо до нагревателя на машината.

Знам, че за най-добри резултати се препоръчва уредите да са отделни, но както казах - не търся най-добрите резултати; иска ми се не-гадно кафе и нетрошлива машина.

Благодаря ви предварително!
Последно промяна от Gaggia на 06 Апр 2024 14:59, променено общо 1 път.
Причина: Опиши модела без линкове към търговци!
Simeonov
Нов потребител
Мнения: 4
Регистриран на: 20 Мар 2024 16:46
Град: Варна
Приготвям кафе с: Sage Oracle touch

Мнение

Здравей,

Аз съм с Sage Oracle Touch. Според мен се справя добре със смилането на различни видове кафе, съответно степен на изпичане. Има голяма задръжка и ако сменяш кафетата, това ще е проблем. Лично мен ме дразни, че е доста трудно за single dose. Останалото е супер за момента.
Последно промяна от Simeonov на 09 Апр 2024 21:57, променено общо 1 път.
Ivan
Светло изпечен
Мнения: 59
Регистриран на: 25 Апр 2022 13:46
Град: София
Приготвям кафе с: ECM/Eureka

Мнение

Имал съм BES875BSS, добра машина за начало, лесна за автоматизация на процеса.
Да те поправя, че "хубаво еспресо" всъщност си е "високо постижение в спорта" :) Хубаво еспресо с BES875BSS ще правиш само, ако си отдаден на спорта. Ако не си отдаден на спорта ще правиш кафе като от машина за 100лв.
VoyagerX
Нов потребител
Мнения: 10
Регистриран на: 25 Авг 2024 11:19
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Cadorna Prestige

Мнение

Да използвам темата на колегата, че да не отварям друга. Както писах, обзаведох се с SAGE SES876BSS, днес най-накрая успях да си взема и прясно изпечено кафе от Домани (Kenia AA+). Това, което ме изненада е, че се наложи да отворя мелачката от поз. 5 (за Lavazza Espresso Italiano ), на 11, за да излезе читаво еспресо. До 9, включително, просто нищо не потичаше от цедката, на 10 прокапа, на 11 излезе като по клиповете. :mrgreen: Това с единична цедка.

Нормално ли е да има чак такава разлика между купешкото и прясно изпеченото кафе? Като степен на изпичане ми се виждат еднакви, даже това от Домани ми се вижда по-светло печено и би трябвало да го меля още по-фино от Лавацата?
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4671
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Абсолютно нормално, откакто си пека сам кафето проблеми с екстракциите почти не се срещат, дори рядко пипам и мелачката.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:

Обратно към “Новорегистрирани кафе любители”