Здравейте!
Имате ли впечатления от тази машина?
Целта не е високи постижения в спорта, а хубаво еспресо и работещ грайндер. Примамлива е, защото е компактна, сякаш занимавката е по-малко с нея и уж е модел, който е добре познат на пазара. Някои от ревютата й в youtube изглеждат обещаващи за мен лично, но се чудех дали някой от вас тук има опит с нея.
Притеснява ме, че грайндерът може да не е достатъчно добър и че може да се поврежда повече, понеже е физически близо до нагревателя на машината.
Знам, че за най-добри резултати се препоръчва уредите да са отделни, но както казах - не търся най-добрите резултати; иска ми се не-гадно кафе и нетрошлива машина.
Благодаря ви предварително!
Еспресо машина SAGE Barista Express BES875BSS
-
- Нов потребител
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Sage Oracle touch
Здравей,
Аз съм с Sage Oracle Touch. Според мен се справя добре със смилането на различни видове кафе, съответно степен на изпичане. Има голяма задръжка и ако сменяш кафетата, това ще е проблем. Лично мен ме дразни, че е доста трудно за single dose. Останалото е супер за момента.
Аз съм с Sage Oracle Touch. Според мен се справя добре със смилането на различни видове кафе, съответно степен на изпичане. Има голяма задръжка и ако сменяш кафетата, това ще е проблем. Лично мен ме дразни, че е доста трудно за single dose. Останалото е супер за момента.
Последно промяна от Simeonov на 09 Апр 2024 21:57, променено общо 1 път.
-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: ECM/Eureka
Имал съм BES875BSS, добра машина за начало, лесна за автоматизация на процеса.
Да те поправя, че "хубаво еспресо" всъщност си е "високо постижение в спорта" Хубаво еспресо с BES875BSS ще правиш само, ако си отдаден на спорта. Ако не си отдаден на спорта ще правиш кафе като от машина за 100лв.
Да те поправя, че "хубаво еспресо" всъщност си е "високо постижение в спорта" Хубаво еспресо с BES875BSS ще правиш само, ако си отдаден на спорта. Ако не си отдаден на спорта ще правиш кафе като от машина за 100лв.
-
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: Gaggia Cadorna Prestige
Да използвам темата на колегата, че да не отварям друга. Както писах, обзаведох се с SAGE SES876BSS, днес най-накрая успях да си взема и прясно изпечено кафе от Домани (Kenia AA+). Това, което ме изненада е, че се наложи да отворя мелачката от поз. 5 (за Lavazza Espresso Italiano ), на 11, за да излезе читаво еспресо. До 9, включително, просто нищо не потичаше от цедката, на 10 прокапа, на 11 излезе като по клиповете. Това с единична цедка.
Нормално ли е да има чак такава разлика между купешкото и прясно изпеченото кафе? Като степен на изпичане ми се виждат еднакви, даже това от Домани ми се вижда по-светло печено и би трябвало да го меля още по-фино от Лавацата?
Нормално ли е да има чак такава разлика между купешкото и прясно изпеченото кафе? Като степен на изпичане ми се виждат еднакви, даже това от Домани ми се вижда по-светло печено и би трябвало да го меля още по-фино от Лавацата?