Препоръчайте пекарна за светлоизпечено кафе

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: Svetlin, Gaggia

BERSERK
Нов потребител
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Bianca + Lelit Williams PL92

Мнение

Привет на всички. Фен съм на светло (и то много светло) изпечените кафета и направо не понасям дарк и медиум ростовете. От тук и проблема. Почти всички пекарни в София които съм пробвал пекат много тъмно. Единствено от Дъбов намирам хубаво светло-изпечено кафе, макар че и цените си ги бива там.
Последно пробвах 87 от парадайс и Коферото - не ми харесаха. Бих се радвал да науча има ли други фенове на лайт роста тук и от кои пекарни си го набавяте?
Аватар
batkovan
Младши бариста
Град: Варна
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

Привет, малко са тези кафета(трябва да е наистина невероятно добро), които да са вкусни светло изпечени. Подобно кафе би било вкусно и светло към средно, та дори и средно. Дори едното условие е трудно изпълнимо - да се намери много вкусно кафе, а с второто - да е светло изпечено, шанса още повече намалява . Отдавна не съм пазарувал от пекарни, но примерно в България има шанс да попаднеш на вкусни кафета от drekka, bluebag, 4123 и други(пропускам доста още със сигурност, но колеги ще ме допълнят 😄). От Румъния примерно meron, sloane са топ вариант(и други има също, в темата за пекарни за кафе има повече инфо, тоест ТУК).
:coffee: