Здравейте,
имам Saeco Syntia със следния проблем- пускам машината, загрява докрай нормално. Излиза жълтия символ, че помпата нагнетява налягане и се очаква да прокапе от дюзите, измивайки ги. Помпата се чува, но след няколко секунди скалата с прогреса спира да се пълни, за да продължи, трябва за секунда да врътна на пара, за да изпусне и пак да върна на средно положение, тогава отново пълни скалата и така няколко пъти. Дори да успее да докара цикъла докрай, накрая не пуска кафе, а някой клапан изпуска нялягането и водата изтича отнякъде под нея....
Бях заподозрял разпределитя пара/вода/кафе/чай и го смених, но без успех.
Бихте ли ми дали насоки дали освен помпата може да бъде нещо друго, някой клапан например?
Благодаря предварително.
Saeco Syntia проблем с налягане
-
- Тъмно изпечен
- Град: Димитровград
- Приготвям кафе с: GAGGIA BABY with PID XTM7100,
Mazzer Super Jolly - single mod
Wacaco Picopresso
По скоро имате запушване някъде по възела за еспресо. Когато отворите вентила за пара освобождавате налягането през него. На първо време можете да пробвате декалциране с препарат, ако не се оправи разглобяване и цялостно почистване. Занапред използвайте трапезна вода за да нямате проблеми с отлагания и запушвания.
-
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: Saeco Syntia
Благодаря за отговора. Декалциране съм правил многократно, с различни препарати, поне 5-6 пъти съм го правил, без ефект. Разглобих помпата, имаше малко ръжда по буталото, ще я сменя като открия главния проблем на машината, засега почистих буталото. Към момента машината се включва, помпата започва да нагнетява (след цикъла на затопляне), но нагнетява 2-3-4 сек, след което вече не успява- чува се, че опитва да продължи, но тъй като налягането след нея вече се е покачило, а клапан или запушване не отваря, то тя вече не успява да нагнетява.
Имам няколко конкретни въпроса:
- има ли в кафе групата клапан?
- може ли проблема да е в клапана над самата помпа, който е към бойлера и към към контнейнера за вода, предстой да го сваля
Имам няколко конкретни въпроса:
- има ли в кафе групата клапан?
- може ли проблема да е в клапана над самата помпа, който е към бойлера и към към контнейнера за вода, предстой да го сваля
-
- Тъмно изпечен
- Град: Димитровград
- Приготвям кафе с: GAGGIA BABY with PID XTM7100,
Mazzer Super Jolly - single mod
Wacaco Picopresso
По принцип винаги има клапан за свръхналягане и ако е дефектирал помпата ще байпасира през него.