Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ъпдейт по темата, ако би било от полза на някого - препоръчаха ми този вариант - https://www.amazon.de/dp/B0BCK3FSWK?ref ... ft=1&th=1
Изглежда обещаващо и доколкото четох тези с пружина не са никак лош вариант.
Надявам се да е от помощ на някого
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 + Eureka Mignon Zero
Мнение
- обикновен, добре се справя по мои наблюдения
- обикновен, според мен бездънния не е подходящ за Гаджия Класик
- имам, рядко ползвам, няма осезаем ефект
Приготвям кафе с: Lelit Bianca + Lelit Williams PL92
Мнение
Аз ползвам обикновен тампер, но тампирам много силно. Относно избора на филтър - това дали пръска или не зависи основно от налягането и степента на гриндене. Ако кафето е прекалено едро смляно пръскането става защото се образуват луфтове неравномерно. Ако е прекалено ситно обикновено тръгва бавно и след това изпръсква изведнъж - тоест образуват се канали. Независимо какъв е филтъра пръскането от кошницата зависи от тези фактори. Единствената разлика е, че бездънния филтър ти позволява да видиш пръскането, да прецениш следствие от какво е и да коригираш шота. Нормалните филтри прикриват пръскането - то става вътре във филтъра, а долу тече равномерно. За това баристите предпочитат бездънен филтър - за да следят какво не е наред със шота. От друга страна в заведенията винаги е обиновен филтър за да не изпръсква дори когато шота е тотално объркан