Бяла Lelit Bianca - от къде да поръчам?

Съвети при покупка или надграждане на кафе оборудване

Модератори: Svetlin, Gaggia

Twick
Нов потребител
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Юли 2024 19:11
Приготвям кафе с: Sage Barista Express Impress

Мнение

Здравейте,

От около 10 месеца имам Sage Barista Express Impress и се справя добре, но мисля, че ѝ удрям лимита на възможностите - мелачката я ползвам само за single dosing и използвам само ръчния режим на правене на кафе(задържане на бутона за кафе и пускане след Х време). Еспериментирам колкото мога с нея(например за турбо шотове), но просто не се получава особено добре.
Решил съм да сменям с нещо, което ще мога да го завещая на децата(или поне се надявам :D ) и ще е сравнително лесно за обслужване. Също искам в дълбочина(размерът от предния до задния ръб) да е възможно най-малка, да има flow control(т.е. да не се налага аз да го слагам отделно или да модвам машината), да има гаранция в България. След дълго търсене ми изглежда, че Bianca е моята машинка. Не че държа на Е61, но просто тя си пасна на изискванията - резервоарът може да се премести отстрани и да стане по-плитка, има си flow control, май се води корава и гаранцията е в България. Всичко точно, но не живея сам - жената се съгласи на нея, обаче я иска бяла. И тук имам няколко питания:
1. Намирам я в няколко бг магазина. Проблемът е, че никога не съм я видял да е налична в тези сайтове. Знаете ли от къде другаде може да се поръча? Или може би трябва да си я поръчам по телефон/мейл, за да ми я внесат?
2. Не съм поръчвал до сега такава машина и се чудя дали има някакъв шанс да направят някаква отстъпчица?
3. Какво е положението с гаранцията ако се поръча извън България? И как става доставката?

Дал съм си срок до черния петък(барем хвана някакво намаление) да я поръчам от някъде, проблемът е, че не знам от къде :D

Иначе отделно съм решил да взимам Eureka Mignon Oro Single Dose. Изискванията ми при избора бяха гаранцията да е в България и да е single dose.

Естествено може да имам сляпо петно и да съм изтървал някоя добра машина или мелачка, така че ще се радвам на предложения.

Благодаря предварително на всички за отговорите.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4650
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Звъниш наред там където продават Лелит и питаш дали могат да ти доставят бяла машина. В този раздел питанията са за избор на модел, когато има колебания. Поздрави!
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:

Обратно към “Избор на кафе оборудване”