Здравейте!bobby2w написа: ↑19 Апр 2023 16:46 За под 200 евро може да се направи топ мелачка за single dosing:
Купувате Eureka Mignon Filtro почти винаги се открива между 100-150 евро
Купувате оригинални еспресо ножове за 25 евро и ги заменяте с тези, които са фабрично сложени (развиват се няколко винта супер лесно и не проваля гаранията)
Ако ви кефи, може да купите hopper с blower около 20-30 евро от aliexpress може да се вземе страхотен.
Ако сте зарибени, можете да намерите няколко 3д файла и да намерите, човек да ви ги принтира и да направи стойка с наклон и някой допълнителни екстри за не повече от 15 евро.
И така за около 400 лв. имате супер сингъл досинг мелачка, която е еквивалент на Manuale, но имате single dose hopper, който вярвайте ми много помага. Също така, мелачката се стартира с бутон отстрани, което на мен повече ми допада отколкото да натискам копчето в центъра и да трябва да държа ръкохватката във фиксирана позиция.
Повечето неща не са задължителни и в зависимост от промото, може и да се впишете за топ мелачка за бюджет до 300-350лв.
Също, част от премахнатите аксесоари като оригиналния бункер за зърна, ножове за филтърно кафе и бункера за смляното кафе могат да се продадат и даже да са част от инвестицията за single dosing hopper-a и новите ножове.
Това е най-доброто и изгодно предложение, което съм намерил за топ мелачка. По-евино от това ръчка мелачка.
Исках да създам тема и даже да прикача как изглежда и да дам повече детайли, ама нещо не ми дава, май нямам ранк още Както и да е, мисля че е по-добър вариант от купуване на използвана или даване на излишни 150-200 лв отгоре.
След много четене и търсене и аз реших да се възползвам от тази модификация но не намирам никакво инфо