Какво кафе изпекох днес в снимки и коментари

Пекарни, техники и съвети за процеса на изпичане на кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
dimitar.vitanov
Зелено кафе
Мнения: 19
Регистриран на: 19 Фев 2023 12:17

Мнение

NikolayStoyanov написа: 16 Юни 2024 16:17
dimitar.vitanov написа: 16 Юни 2024 14:53 COLUMBIA Huila Finca El Jardin
малка фурна без вентилатор 250 градуса , 1 к - 6 мин. много интензивен и бърз

COLUMBIA Huila Finca El Jardin
голяма фурна с вентилатор 225 градуса, 1 к - 8 мин., бавен и дълъг

BURUNDI Gahahe Honey
фурна без вентилатор 225 градуса, 1 к - 8 мин

На различни фурни всичко е различно .....
1 к - какво е?
Първи крак. На вкус са добре, на вид - не!
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4749
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Малко зрънца от Кения https://www.facebook.com/reel/534231999020163
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Мнения: 451
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Изображение

[url=https://ibb.co/nrDmQgX]Изображение[/url

Ухаеше си чудесно докато се готвеше... Имам големи надежди :D :D :D и с това описание като за кафе от с. Геша - боровинки, жасмин, ванилия и черен чай. Силни аромат, тяло и киселинност. Ще си проличи след няколко дни. Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Мнения: 451
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Ethiopia lighter VS. Tanzania darker roasts

Изображение
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
AddictedToChaos
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 30 Мар 2025 02:07
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Profitec Jump, Eureka Single Dose Pro, Nucleus Link sample roaster, Acaia Lunar

Мнение

Nicaragua Finca La Escondida, Laurina BourbonPoint Low Caffeine Anaerobic
Изображение
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Мнения: 451
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

AddictedToChaos написа: 06 Май 2025 21:45 Nicaragua Finca La Escondida, Laurina BourbonPoint Low Caffeine Anaerobic
Изображение
Браво! намерил си Лаурина - това кафе е с естествено по- ниско съдържание на кофеин. Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
AddictedToChaos
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 30 Мар 2025 02:07
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Profitec Jump, Eureka Single Dose Pro, Nucleus Link sample roaster, Acaia Lunar

Мнение

NikolayStoyanov написа: 07 Май 2025 20:37
AddictedToChaos написа: 06 Май 2025 21:45 Nicaragua Finca La Escondida, Laurina BourbonPoint Low Caffeine Anaerobic
Изображение
Браво! намерил си Лаурина - това кафе е с естествено по- ниско съдържание на кофеин. Поздрави
Опитвам наред всичко :-)
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4749
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Кафенце от Ел Салвадор, да видим как ще е.
Аватар
AddictedToChaos
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 30 Мар 2025 02:07
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Profitec Jump, Eureka Single Dose Pro, Nucleus Link sample roaster, Acaia Lunar

Мнение

Brazilian Cemorrado - шоколадова бомба. За пръв път се сблъсках с Бразилско зелено натурално и малко се озорих докато му намеря цаката с печенето. Резултата обаче толкова ми хареса че викнах втори 5 килограма.
IMG_5769.jpeg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.