Избор между ECM Puristika / VBM Domobar Digital / Quick Mill Carola

Съвети при покупка или надграждане на кафе оборудване

Модератори: Svetlin, Gaggia

Egro
Restricted
Град: София
Приготвям кафе с: Pro 400

Мнение

ypko написа: 25 Юли 2023 17:59 И аз съм пред подобен избор. Не мога да разбера как се променят бароветена VBM domobar digital и каква е разликата с junior .
Има OPV вътре и за да промениш трябва да отвориш машината.
georgebg
Светло изпечен
Приготвям кафе с: VBM Domobar Super Digital
G-IOTA DF64
1Zpresso K-Plus
Hario Drip Pot Wood Neck

Мнение

mishobehar написа: 26 Юли 2023 16:14
ypko написа: 25 Юли 2023 17:59 И аз съм пред подобен избор. Не мога да разбера как се променят бароветена VBM domobar digital и каква е разликата с junior .
Аз малко съм под въпрос за VBM, много малко съдържание има в интернет и ако има нужда от нещо да се ремонтира или променя по машината - няма от къде да прочета. Иначе Junior е HX и малко по-голяма като обем, Domobar Digital е single boiler.

Иначе вече 2 месеца се опитвам да купя ECM Puristika от официалния вносител в България - 4312 от Варна и съм крайно разочарован от отношението. Накрая ми каза - Еми купи си я от някъде другаде. На 23 май ми е първата комуникация, на 26.07 още нямат наличности, не казват и кога ще имат. Не си гледат мейла, не отговарят. Трагедия!

Някъде от чужбина ще е, тук явно не знаят как се прави бизнес.
Аз съм повече от година с VBM DOMOBAR SUPER DIGITAL и съм изключително доволен. Това са машини които не знам дали има нещо и дали ще трябва да се ремонтират, но не съм забелязал никакъв проблем. Вносителя е сериозен, лично собственика на място ме обслужи, доста време отдели да беседваме на тема кафе, имат и собствен сервиз, дистрибутират кафе и явно сана ти с професионалното кафе оборудване :)
Maskata
Нов потребител
Приготвям кафе с: Domobar Super Electronic
Eureka Minion Oro

Мнение

georgebg написа: 24 Авг 2023 15:48
mishobehar написа: 26 Юли 2023 16:14

Аз малко съм под въпрос за VBM, много малко съдържание има в интернет и ако има нужда от нещо да се ремонтира или променя по машината - няма от къде да прочета. Иначе Junior е HX и малко по-голяма като обем, Domobar Digital е single boiler.

Иначе вече 2 месеца се опитвам да купя ECM Puristika от официалния вносител в България - 4312 от Варна и съм крайно разочарован от отношението. Накрая ми каза - Еми купи си я от някъде другаде. На 23 май ми е първата комуникация, на 26.07 още нямат наличности, не казват и кога ще имат. Не си гледат мейла, не отговарят. Трагедия!

Някъде от чужбина ще е, тук явно не знаят как се прави бизнес.
Аз съм повече от година с VBM DOMOBAR SUPER DIGITAL и съм изключително доволен. Това са машини които не знам дали има нещо и дали ще трябва да се ремонтират, но не съм забелязал никакъв проблем. Вносителя е сериозен, лично собственика на място ме обслужи, доста време отдели да беседваме на тема кафе, имат и собствен сервиз, дистрибутират кафе и явно сана ти с професионалното кафе оборудване :)
Аз съм също с Домобар, но електроника вече година и съм повече от доволен. Тъй като моята съм я купувал от чужбина, нямам представа как седят нещата със сервиза. Дано да е надежден!

Успех с ползването, а и може да си направим някой обмен с при използването на профилите.
mishobehar
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, V60, Aeropress, Френска преса

Comandante C40 MK3

Мнение

Благодаря на всички за мненията. Да ви се похваля - сдобих се с ECM Puristika. Още е на 2 дни, ще я тествам в следващите дни

Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

mishobehar написа: 21 Окт 2023 21:36 Благодаря на всички за мненията. Да ви се похваля - сдобих се с ECM Puristika. Още е на 2 дни, ще я тествам в следващите дни

Честита придобивка. Много да се забавляваш и перфектни шотове да стават. Пюристиката ми е в "ту ду" листа на мен. Ще се радвам да прочета за допълнителни лични впечатления.
Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
ivcho
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Gaggia New Classic/PID/OPV/DF83V/DF64 SSP MP

Мнение

Честито! Пуристиката беше и моя фаворит преди да открия Meticulous 🙂
Dimi
Тъмно изпечен

Мнение

ivcho написа: 25 Окт 2023 22:14 .. преди да открия Meticulous 🙂
Поръчана?
ivcho
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Gaggia New Classic/PID/OPV/DF83V/DF64 SSP MP

Мнение

Dimi написа: 26 Окт 2023 11:55
ivcho написа: 25 Окт 2023 22:14 .. преди да открия Meticulous 🙂
Поръчана?
Да, още февруари, чакам я декември или януари да дойде.
rado8
Нов потребител
Приготвям кафе с: Mitaca

Мнение

mishobehar написа: 21 Окт 2023 21:36 Благодаря на всички за мненията. Да ви се похваля - сдобих се с ECM Puristika. Още е на 2 дни, ще я тествам в следващите дни

Откъде я купи?
mishobehar
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, V60, Aeropress, Френска преса

Comandante C40 MK3

Мнение

rado8 написа: 05 Юни 2024 13:44

Откъде я купи?
Сега влизам и видях мнението. От Bug я взех. Супер кафе прави, много съм доволен. Стабилна машина си е, дано изкара дълго време

Обратно към “Избор на кафе оборудване”