Почти намразих кафето

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератори: Svetlin, Gaggia

Simeonov
Нов потребител
Мнения: 4
Регистриран на: 20 Мар 2024 16:46
Град: Варна
Приготвям кафе с: Sage Oracle touch

Мнение

Аз съм ползвал капсулите за многократна употреба. И тези, които сте цитирали и тези също:
https://www.aliexpress.com/item/1005004879099605.html

Губи се идеята на Dolce Gusto - правиш и хвърляш. Не се занимаваш с миене, чистене и т.н.
Ако смятате да използвате прясно изпечено и смляно кафе, доста ще се изпотите за да изкарате нещо. Трябва да е нощо със степен на изпеченост dark.
mikibunny99
Нов потребител
Мнения: 7
Регистриран на: 16 Май 2024 12:31
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Gaggia Carezza

Мнение

Идеята за Dolce Gusto-то беше да пия една идея по-свястно кафе. Чистенето не ме притеснява. След като пробвах всички възможни капсули които се предлагат на пазара стигнах до този вариант. Общо взето си играя с едрината на смилане и нещата се получават що годе. Пък и машината беше 60 лв на черен петък :)
Mycoffee
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Май 2024 11:55
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Espresso Machine

Мнение

Без да звуча като сноб, така и не стигнах до някакво адекватно за пиене кафе от всякакви капсули, които съм пробвал. Една кафеварка + смляно кафе е пъти по-добре. Кафеварка + евтино кафе от магазина, но пък смляно на момента вече е съвсем друго ниво, без дори да се залита към specialty кафе и високите цени.
Лично аз изкарах бая време с кафеварка, евтина мелачка и малки пакети кафе. Като набараш някоя пакет, който е печен преди 5-6 месеца и смелиш кафето както трябва - няма нищо общо с капсулите.....а реално е що-годе същите пари, даже може би по-евтино.
Ivan
Зелено кафе
Мнения: 46
Регистриран на: 25 Апр 2022 13:46
Град: София
Приготвям кафе с: ECM/Eureka

Мнение

Мога само да потвърдя, че има огромна разлика между тъпа лаваца на звъна, пакетирана преди 10 месеца и същата тъпа лаваца на зърна, но пакетирана преди 2-3 месеца. Намират се и такива.
Mycoffee
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Май 2024 11:55
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Espresso Machine

Мнение

Аз Лаваца май никога не съм засичал печена преди 2-3 месеца. Пелини, Кимбо и Чибо съм засичал и честно казано са били доста сносни някои техни варианти. (Без Чибо-то).
Ivan
Зелено кафе
Мнения: 46
Регистриран на: 25 Апр 2022 13:46
Град: София
Приготвям кафе с: ECM/Eureka

Мнение

Mycoffee написа: 28 Май 2024 22:45 Аз Лаваца май никога не съм засичал печена преди 2-3 месеца. Пелини, Кимбо и Чибо съм засичал и честно казано са били доста сносни някои техни варианти. (Без Чибо-то).
Така или иначе, говорим за компромис, когато на човек не му е окей да купува прясно изпечено кафе за 100-150лв/кг или когато самото му оборудване не го предполага.
Ако машината и мелачката са читави, няма как да заменим успешно прясно изпеченото кафе с нещо евтинко.
Mycoffee
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Май 2024 11:55
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Espresso Machine

Мнение

Ivan написа: 29 Май 2024 15:43
Mycoffee написа: 28 Май 2024 22:45 Аз Лаваца май никога не съм засичал печена преди 2-3 месеца. Пелини, Кимбо и Чибо съм засичал и честно казано са били доста сносни някои техни варианти. (Без Чибо-то).
Така или иначе, говорим за компромис, когато на човек не му е окей да купува прясно изпечено кафе за 100-150лв/кг или когато самото му оборудване не го предполага.
Ако машината и мелачката са читави, няма как да заменим успешно прясно изпеченото кафе с нещо евтинко.
Съгласен, въпреки това си пия и такива кафета понякога без проблем.
mdim
Нов потребител
Мнения: 11
Регистриран на: 08 Апр 2024 20:42

Мнение

Тия дни отворих една Бразилия COE На Дъбов печена преди година (Знам, изтървал съм я, явно нейде назад в шкафа). Имаше леко особен неприятен вкус, забърках я с едно Диабло, пак на Дъбов и поне аз не го улавям вече. Не е най хубавото кафе, което съм пил, но все пак е доста прилично.
Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Обратно към “Новорегистрирани кафе любители”