Здравейте.
Моля някой ако знае да каже дали при приготвянето на еспресо е по-добре портафилтърът да горещ или студен.
Благодяря.
Горещ или студен портафилтър.
- NikolayStoyanov
- Тъмно изпечен
- Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A
- yourlastrites
- Зелено кафе
- Град: Пловдив
-
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit Bianca + Lelit Williams PL92
Горещ. И това лесно може да се провери. Ако филтъра не е на машината и тя е загрята, а филтъра студен се получава температурна разлика между главата и филтъра. И при това няма значение дали е бездънния или друг вид филтър, тъй като кошницата се нагрява заедно с филтера. Резултата от температурните разлики при студен филтер - неконсистен вкус на кафето с добавени неприятни горчиви нотки.
-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: ECM/Eureka
Някаква част от вкуса на доброто кафе зависи от температурната стабилност на машината и поддържането на работна температура по време на извличане на шота. Тук всички ще се съгласим.
Моето наблюдение е, че машината ми достига пълния си потенциал на температурна стабилност и на поддържане на работната температура по време на заветните 30 секунди, едва когато дори дръжката на портафилтъра е загряла.
Моето наблюдение е, че машината ми достига пълния си потенциал на температурна стабилност и на поддържане на работната температура по време на заветните 30 секунди, едва когато дори дръжката на портафилтъра е загряла.
-
- Нов потребител
- Град: Оряхово
- Приготвям кафе с: Delonghi EC221
А да попитам и аз,понеже се оборудвах с baby frog,с хартиени дози-операцията по загряването на групата и чашата,удачно ли е да се прави с този тип машини?