Горещ или студен портафилтър.

Кафе напитки, начини и техники на приготвянето им и всичко свързано с това

Модератори: Svetlin, Gaggia

Chavorski
Нов потребител
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Фев 2023 09:39
Град: София
Приготвям кафе с: Френска преса Harrio mini, кафеварка Stela aroma.

Мнение

Здравейте.
Моля някой ако знае да каже дали при приготвянето на еспресо е по-добре портафилтърът да горещ или студен.
Благодяря.
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Мнения: 437
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Chavorski написа: 14 Май 2024 18:37 Здравейте.
Моля някой ако знае да каже дали при приготвянето на еспресо е по-добре портафилтърът да горещ или студен.
Благодяря.
Горещ
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Rumbata
Нов потребител
Мнения: 13
Регистриран на: 12 Ное 2020 21:03
Град: София
Приготвям кафе с: Jura

Мнение

:coffee: горещ, разбира се..
Аватар
yourlastrites
Зелено кафе
Мнения: 40
Регистриран на: 28 Мар 2024 09:30
Град: Пловдив

Мнение

Chavorski написа: 14 Май 2024 18:37 Здравейте.
Моля някой ако знае да каже дали при приготвянето на еспресо е по-добре портафилтърът да горещ или студен.
Благодяря.
Винаги горещ
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4650
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

При използването на бездънна ръкохватка няма особено значение.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:

Обратно към “Кафе напитки, начини и техники на приготвяне”