Ръчни кафемелачки Comandante

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератори: Svetlin, Gaggia

karan4o
Средно изпечен
Град: София

Мнение

Наистина е много добър калъф. Има ли някакви проблеми с доставката, защото гледам, че е от Турция. Някакви такси...
мисля да си поръчам един, макар че още не съм си купил мелачката :D
Надявам се тези дни да я купя :music-rockon:
georgimonev
Зелено кафе
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia Auber Pid , Lagom P64 HU , Comandante C40 mk4 Red Clix

Мнение

И аз се интересувам от този кълъф , писах на търговеца дали е наясно с митническите такси в България.
Ето и отговора му:
Comandante C40, Крестик

Здравейте, благодаря за проявения интерес.Радвам се че харесвате продукта ми.

При закупуване на продукта плащате ДДС на ETSY и ние препращаме IOSS номера на куриера. Помага ви да не плащате данъци за втори път на митницата. Но за съжаление не можем да гарантираме нищо за митниците.
Но ние имаме опит . Продадох продукт в България. Купувачът не е платил мита на митницата .Но поради претоварването, митническите процедури отнеха малко повече време(около 10 дни).
karan4o
Средно изпечен

Мнение

Аз си поръчах калъфа, но гледам, че шипинга е предвиден чак за 29.12... ще го чакам другата година да дойде и ще споделя, какво е станало.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Той ги прави по поръчка, трябват му няколко дни за изработка, кажи му какъв тип ти е мелачката прахово боядисана или с дървен ламинат, има малка разлика в дебелината, поне мен ме пита да му потвърдя.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
karan4o
Средно изпечен

Мнение

Да. И мен ме пита, какъв вид е мелачката, за да е сигурен, че ще пасне. Само дето още я нямам. Торо ми я поръча вчера :) Надявам се скоро да дойде.
Аз имам една чуденка... с времето дали няма да отпусне кожата и калъфът да почне да изпада. Защото естествената кожа се отпуска, особено по шевовете... но ще го проверим с практиката. Калъфът много ми хвана окото и не можах да устоя...
П.с.
На жената няма да казвам, колко струва :?
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Разходих Comandante с калъфа тези дни и затвърждавам отличните си впечатления, много добре и устойчиво седи в ръката, никакъв шанс за приплъзване, абсолютно стегнат е, предполагам ще пази и стъкления буркан в известна степен. Не харесвам пластмасовия на MK4.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
karan4o
Средно изпечен

Мнение

Comandante C60 Baracuda - брутална работа!
Скъпа, но наистина впечатляваща!
Dimi
Тъмно изпечен

Мнение

Впечатляваща ще е, ако в директено сравнение с С40 се окаже 3 пъти по-добра, (но не субективно, а графически particle distribution) за да оправдае цената си . (нещо което лично ме съмява) ;)