Какво кафе да използвам във вкъщи?

Място където може да обсъждате различните видове кафе, сортове, начин на изпичане и всичко свързано с това

Модератори: Svetlin, Gaggia

daco
Нов потребител
Мнения: 7
Регистриран на: 10 Окт 2023 07:39
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Anna

Мнение

Вкъщи не сме големи специалисти по еспресото, до скоро ползвахме само кафеавтомат, като основно купувахме Tschibo Milano, Lavazza Crema e Aroma, като Чибото ми харесва една идея повече. Веднъж случайно купих Bellarom Caffé Crema E Aroma от Лидл и от тогава ни е сред фаворитите, доста добре се получава на Delonghi Magnifica, та дори и като го смеля с ръчното Харио и го пусна на Lelit Anna и Delonghi ECP 35.31. Наскоро пробваме Costa Signature Medium Roast, което вече ни е фаворит от кафетата по магазините. Обмислям да пробвам и въпросната Rioba от Метро, на няколко места четох добри отзиви, но вече имам няколко проби-грешки при покупка на пакетирано кафе 1кг и после единствения начин да ги изпием, е да ги смесим с някое от горните :)
Kafe_maybe
Светло изпечен
Мнения: 64
Регистриран на: 11 Сеп 2021 12:24

Мнение

Skala написа: 01 Май 2023 21:28 Rioba (100% арабика) от Метро не е лошо за хора, които не пият специално кафе. Имат Бразилия, Етиопия и още някакви - аз лично купувам от бразилията.
Друг вариант е Bellarom Espresso Cremoso (100% арабика) от Lidl.
Напълно се присъединявам към Риоба. Въобще кафетата на Метро собствена марка са доста читави и някои от пакетите им можеш да ги издебнеш печени преди 2-3 месеца. Имаше едно БИО, което беше супер. Честно казано доста по-адекватни са от голяма част от Лавацата, а са по-евтини.
Иначе, освен спешълти кафета, доста често посягам към супермаркетски кафета. С Чибо досега само удрямна греда. Кимбо 100 арабика не е лош, но трябва играчка, докато се настрои машината за него, защото е бая тъмно. Много добре ме изненада Пелини, но забравих кой от двата им бленда харесах, май беше N82. Беше бленд с робуста, но след като настроих градуси, мелене и рецептата да е 1:76, всъщност стана мноооооооого добро.
След години на пиене само на спешълти кафета, установих, че мога да си направя приятно кафе и с не спешълти кафе. Може би за хората, които масово пият по-светли кафета, това не е така.