Безкофеиново кафе

Място където може да обсъждате различните видове кафе, сортове, начин на изпичане и всичко свързано с това

Модератори: Svetlin, Gaggia

Trex
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro

Мнение

dta написа: 04 Мар 2023 17:19
Иргачеф написа: 04 Мар 2023 16:04 Дали има инфо за различно от никарагуата на дъбов, вече 1кг изпих и искам да сменя, че някакъв пост ковид ме подгони и от кофеина ми се обостря състоянието и съм прибуден за исвестно време да съм на безкофеиново?
Комета имат нелошо безкофеиново кафе. Вертона също, но тяхното е доста тъмно изпечено.
Безкофеиновото на Комета, не беше тъмно, по скоро средно изпечено. Но не предлагат безкофеиново поне от 3 месеца...
dta
Тъмно изпечен
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia

Мнение

Trex написа: 04 Мар 2023 17:23
dta написа: 04 Мар 2023 17:19

Комета имат нелошо безкофеиново кафе. Вертона също, но тяхното е доста тъмно изпечено.
Безкофеиновото на Комета, не беше тъмно, по скоро средно изпечено. Но не предлагат безкофеиново поне от 3 месеца...
Тъмно изпечено е на Вертона. Добре е да се чете внимателно.
mishobehar
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, V60, Aeropress, Френска преса

Comandante C40 MK3

Мнение

Напоследък и аз станах фен на безкофеиновите кафета, че нещо много стрес в работата и не можех да се наспивам добре.
Взех първо от Bug - доста ОК, но малко над средно изпечено (пия филтър предимно). Сега пия това: https://shokunin.coffee/product/el-carmen-decaf/ - много приятно, наистина за филтър стана супер.
Чакам сега с GGBG от Англия това https://shop.squaremilecoffee.com/produ ... lter-decaf .. 15 паунда за 350 грама ми се вижда като супер цена.

Взех и от The Barn имат low-caf опция - пак, хареса ми, приятно е..

Тъпото при тези кафета е, че няма по-интересни процеси като анаеробни, а са предимно стандартни вкусове (ядки, шоколад, какао). Аз си обичам някакви по-интересни плодови вкусове, повече киселинност - няма такива кафета в света на безкофеиновите. Засега може би.. Сигурно този пазар ще се увеличава.

Единственото по-интересно кафе, което намерих, е тук, но доставката е много скъпа до България и се отказах - https://manhattancoffeeroasters.com/cat ... aiso-decaf
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Безкофеиновото кафе, дори и зелено изглежда по-тъмно на цвят, не бъркайте степента на изпичане с нетретираните кафета.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
mishobehar
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, V60, Aeropress, Френска преса

Comandante C40 MK3

Мнение

Gaggia написа: 21 Мар 2023 10:23 Безкофеиновото кафе, дори и зелено изглежда по-тъмно на цвят, не бъркайте степента на изпичане с нетретираните кафета.
Сравнявах две безкофеинови - на Бъг имаше мазнинка на зърната отгоре, докато от тази холандската пекарна дето пратих линка си изглежда като стандартно средно изпечено. Така разбрах, че е малко над средното.

Това от squaremile дойде, но го замразих докато изпия другото. Ще пиша впечатления после.
MishoMoney
Нов потребител
Приготвям кафе с: La Marzocco

Мнение

Ние взехме от Дрекка няколко пакета безкофеиново (natural process) на taf, но още не сме го пробвали дори

Някой има ли мнение за него?
Kafe_maybe
Светло изпечен

Мнение

От Бъг веднъж взимах кафе и нещо не мога да се навия пак да взема. Там ми направиха и едно еспресо, което беше с видимо старо кафе. Може просто да съм попаднал на такива кафета.
Дрека не съм пробвал безкофеиново, но цялостно нещата там ми допадат (не съм пил много).
Лично аз продължавам да си харесвам Колумбус, но това е кафето, което най-вероятно никой тук не би харесал. Много тъмно изпечено и супер приятно за еспресо. За филтър би било ужасно...но цялостно никога не съм тествал безкофеиново кафе, което да е ок на филтър.
daco
Нов потребител
Приготвям кафе с: Lelit Anna

Мнение

Отскоро започнах да взимам безкофеиново кафе на зърна и имам наблюдения над Lavazza и Melitta. И двете доста ми допадат, Лавацата една идея повече. Мелита я пускат редовно намалена в немския амазон и 1 кг идва около 20-25лв. Лавацата я купувам пак от амазон или от Олх/Базар, защото се намира в България.