Помощ за кафемелачка

Съвети при покупка или надграждане на кафе оборудване

Модератори: Svetlin, Gaggia

Xektor
Нов потребител
Град: София
Приготвям кафе с: С нищо все още!

Мнение

Здравейте реших да си купя кафемашина GAGGIA Classic Evo 2023 Inox RI9481 - 730лв макар да не виждам никакви разлики с GAGGIA Classic Inox. Освен, че е малко по скъпа.
Ще ми трябва кафемелачка до към 500 лв по възможност и по малко:)))
Четох тоя пуст форум и се обърках тотално. От едно просто кафе слон направихте, за това ПОМОЩ:)
MishoMoney
Нов потребител
Приготвям кафе с: La Marzocco

Мнение

Xektor написа: 14 Юли 2023 16:07 Здравейте реших да си купя кафемашина GAGGIA Classic Evo 2023 Inox RI9481 - 730лв макар да не виждам никакви разлики с GAGGIA Classic Inox. Освен, че е малко по скъпа.
Четох тоя пуст форум и се обърках тотално. От едно просто кафе слон направихте, за това ПОМОЩ:)

По принцип добрата мелачка е много по-важна от еспресо машината. Но разбира се нищо под Gaggia Classic не може да направи супер кафе...

С други думи, ако ще купуваш нова мелачка (а не на старо), до 500 лв. ми се вижда малко нискък бюджет.
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Xektor написа: 14 Юли 2023 16:07 Здравейте реших да си купя кафемашина GAGGIA Classic Evo 2023 Inox RI9481 - 730лв макар да не виждам никакви разлики с GAGGIA Classic Inox. Освен, че е малко по скъпа.
Най-евтината кафемелачка способна да прави вкусно еспресо се нарича харио скертън. Към момента струва 70 лв. в България. Продължавай да четеш. С пожелание за добри екстракции. Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:

Обратно към “Избор на кафе оборудване”