Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Svetlin, Gaggia

dta
Тъмно изпечен
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia

Мнение

Съществена разлика във вкуса ще даде на първо място смяната на мелачката, на второ промяната на температурата.
Намаляне на налягането води основно за по лесно приготвяне на оптималната таблетка и минимализиране на каналите.
bobby2w
Нов потребител
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro + Eureka Mignon / Kingrinder

Мнение

Благодаря за отзивите. Да и аз знам, че няма как да има огромна разлика, но видях някой отзиви за хора, които твърдят, че кафето е доста по-добро и исках да дам обратна връзка по този критерий също.

@zing прав си и все си викам, че ще направя така, ама се зарибявам на някакво различно кафе и си купувам и така остава...
Но мисля, че за основните 2-3 кафета, които ползвам съм улучил рецептите и ги помня и се получават добре. Също съм принтнал голям бутон за Еурeката и по-лесно мога да сменям настройки.

@batkovan благодаря за предложението, за съжаление вече не съм във Варна иначе бих могъл да се възползвал от предложението иначе бих си замерил.

Цялостно съм доволен от напитките и може би за любител това е повече от достатъчно.
Ivanivanovv
Нов потребител

Мнение

Не е ли удачно да се създаде отделна тема за модела 2023 RI948x
s7ama7
Нов потребител
Град: Смолян
Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC EVO PRO & Eureka Nadir Touch 65

Мнение

Здравейте любители на кафето .
От скоро чета форума и днес реших да задам първия си въпрос .
Възползвах се от намалението в техномикс и закупих Gaggia classic evo pro RI9481/12 в сайта пише че работи на максимално налягане от 15bar но четох чуждестранна статия че когато е само evo е на 15бар а EVO PRO е на 9бара . Някой запознат ли е ? Благодаря!
karan4o
Средно изпечен
Град: София

Мнение

Всичко това е ала-бала... за да си сигурен в налягането трябва да го измериш.
s7ama7
Нов потребител
Град: Смолян
Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC EVO PRO & Eureka Nadir Touch 65

Мнение

Благодаря! Попаднах на мнение че компанията "Whole Latte Love" която е базирана в Америка е заявила машини с 9 бара клапан може би така идват и различните мнения .

Проверих моята е със стандартната 24мм пружина за 12-13 бара .