Съществена разлика във вкуса ще даде на първо място смяната на мелачката, на второ промяната на температурата.
Намаляне на налягането води основно за по лесно приготвяне на оптималната таблетка и минимализиране на каналите.
Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11
-
- Нов потребител
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro + Eureka Mignon / Kingrinder
Благодаря за отзивите. Да и аз знам, че няма как да има огромна разлика, но видях някой отзиви за хора, които твърдят, че кафето е доста по-добро и исках да дам обратна връзка по този критерий също.
@zing прав си и все си викам, че ще направя така, ама се зарибявам на някакво различно кафе и си купувам и така остава...
Но мисля, че за основните 2-3 кафета, които ползвам съм улучил рецептите и ги помня и се получават добре. Също съм принтнал голям бутон за Еурeката и по-лесно мога да сменям настройки.
@batkovan благодаря за предложението, за съжаление вече не съм във Варна иначе бих могъл да се възползвал от предложението иначе бих си замерил.
Цялостно съм доволен от напитките и може би за любител това е повече от достатъчно.
@zing прав си и все си викам, че ще направя така, ама се зарибявам на някакво различно кафе и си купувам и така остава...
Но мисля, че за основните 2-3 кафета, които ползвам съм улучил рецептите и ги помня и се получават добре. Също съм принтнал голям бутон за Еурeката и по-лесно мога да сменям настройки.
@batkovan благодаря за предложението, за съжаление вече не съм във Варна иначе бих могъл да се възползвал от предложението иначе бих си замерил.
Цялостно съм доволен от напитките и може би за любител това е повече от достатъчно.
-
- Нов потребител
Не е ли удачно да се създаде отделна тема за модела 2023 RI948x
-
- Нов потребител
- Град: Смолян
- Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC EVO PRO & Eureka Nadir Touch 65
Здравейте любители на кафето .
От скоро чета форума и днес реших да задам първия си въпрос .
Възползвах се от намалението в техномикс и закупих Gaggia classic evo pro RI9481/12 в сайта пише че работи на максимално налягане от 15bar но четох чуждестранна статия че когато е само evo е на 15бар а EVO PRO е на 9бара . Някой запознат ли е ? Благодаря!
От скоро чета форума и днес реших да задам първия си въпрос .
Възползвах се от намалението в техномикс и закупих Gaggia classic evo pro RI9481/12 в сайта пише че работи на максимално налягане от 15bar но четох чуждестранна статия че когато е само evo е на 15бар а EVO PRO е на 9бара . Някой запознат ли е ? Благодаря!
Всичко това е ала-бала... за да си сигурен в налягането трябва да го измериш.
-
- Нов потребител
- Град: Смолян
- Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC EVO PRO & Eureka Nadir Touch 65
Благодаря! Попаднах на мнение че компанията "Whole Latte Love" която е базирана в Америка е заявила машини с 9 бара клапан може би така идват и различните мнения .
Проверих моята е със стандартната 24мм пружина за 12-13 бара .
Проверих моята е със стандартната 24мм пружина за 12-13 бара .