Eureka Mignon - всичко за модела

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
IvanKrustev
Нов потребител
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro Lobster Red + Eureka MIgnon Zero

Мнение

Разглобих на ново всичко.Явно е имало заседнало кафе, защото звукът изчезна. Вече успях да я настроя, така че да излиза вкусно кафе. Очаквам да ми пристигне везната, че сега тегля с кухненска с точност 1гр и със сигурност не е както трябва.
Аватар
Красимир.Кожухаров
Нов потребител

Мнение

Здравейте! Излезе ми добро предложение за модела specialita втора употреба. Като всяко нещо втора употреба съществува риск, но все пак искам да Ви попитам, има ли задължителни неща които мога да прегледам за да проверя състоянието на продукта. Благодаря предварително.
Dimi
Тъмно изпечен

Мнение

Ако моторът върти и настройката за едрина функционира... не оства кой знае какво друго.
Ножовете при правилна експлоатация на практика не се износват в домашна употреба..
Говорим за стотици килограми..
bobby2w
Нов потребител
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro + Eureka Mignon / Kingrinder

Мнение

За под 200 евро може да се направи топ мелачка за single dosing:

Купувате Eureka Mignon Filtro почти винаги се открива между 100-150 евро
Купувате оригинални еспресо ножове за 25 евро и ги заменяте с тези, които са фабрично сложени (развиват се няколко винта супер лесно и не проваля гаранията)

Ако ви кефи, може да купите hopper с blower около 20-30 евро от aliexpress може да се вземе страхотен.

Ако сте зарибени, можете да намерите няколко 3д файла и да намерите, човек да ви ги принтира и да направи стойка с наклон и някой допълнителни екстри за не повече от 15 евро.

И така за около 400 лв. имате супер сингъл досинг мелачка, която е еквивалент на Manuale, но имате single dose hopper, който вярвайте ми много помага. Също така, мелачката се стартира с бутон отстрани, което на мен повече ми допада отколкото да натискам копчето в центъра и да трябва да държа ръкохватката във фиксирана позиция.

Повечето неща не са задължителни и в зависимост от промото, може и да се впишете за топ мелачка за бюджет до 300-350лв.

Също, част от премахнатите аксесоари като оригиналния бункер за зърна, ножове за филтърно кафе и бункера за смляното кафе могат да се продадат и даже да са част от инвестицията за single dosing hopper-a и новите ножове.

Това е най-доброто и изгодно предложение, което съм намерил за топ мелачка. По-евино от това ръчка мелачка.

Исках да създам тема и даже да прикача как изглежда и да дам повече детайли, ама нещо не ми дава, май нямам ранк още :D Както и да е, мисля че е по-добър вариант от купуване на използвана или даване на излишни 150-200 лв отгоре.
burgass
Нов потребител

Мнение

Диск за настройка на мелене, стойка с наклон и някой допълнителни екстри :
https://finecoar.com/
bobby2w
Нов потребител
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro + Eureka Mignon / Kingrinder

Мнение

Е този пич по-горе е превъртял играта!

Ето моята скромна машинка:

ypko
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Delongi Magnifica

Мнение

Здравейте, исках да купя, нова кафемелачка mignon от човек но отгоре видях ръжда по ножовете. Нормално ли е?
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
GeorgiD
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019
1Zpresso JX-Pro
Gaggia MDF v2

Мнение

Да, нормално е да ръждясат. Може да са били мокрени и да не са подсушени добре след това. Също, когато мелачката не се използва дълго време и въздухът е влажен, те ръждясват. Виждал съм ръжда и по нови ножове дори.

Може да договорите по-ниска цена и да си поставите нови ножове.
Ако ръждата е само повърхностна, то прекарайте някакво евтино кафе и тя ще изчезне.
Поздрави!
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

bobby2w написа: 19 Апр 2023 16:46 За под 200 евро може да се направи топ мелачка за single dosing:

Купувате Eureka Mignon Filtro почти винаги се открива между 100-150 евро
Купувате оригинални еспресо ножове за 25 евро и ги заменяте с тези, които са фабрично сложени (развиват се няколко винта супер лесно и не проваля гаранията)

Ако ви кефи, може да купите hopper с blower около 20-30 евро от aliexpress може да се вземе страхотен.

Ползваш ли "вилица" или както се казва за портафилтър и ако не знаеш ли дали страндартна за миньон е подходяща?
Аватар
yovko
Светло изпечен
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Eureka Oro SD & DolceVita
Gaggia Classic (2019) *
Profitec Go **

Мнение

Споделям първоначални впечатления (след няколкодневна употреба) от Eureka Oro Mignon DOLCE VITA, тъй като конкретно за тази модификация сякаш няма много информация. Вниманието към Oro моделите е насочено основно към single dose. Но аз лично, обратно на популярната тенденция, не исках SD, защото не обичам да сменям често кафета, а вкъщи жена ми няма да е никак щастлива, ако ѝ усложня допълнително процеса да се домогне до сутрешното си кафе, затова класически модел мелачка със средно-голям контейнер и с предварително настроени „дължини“ е перфектното решение за моето семейство.

DOLCE VITA, разправят, била малко по-лачена SPECIALITA. Толкова малко, че по спецификации почти няма разлика. 55-милиметрови "pure diamond" ножове, малко по-тежка (с около триста грама), дребни детайли като гума върху вилицата и втори (полиран, алуминиев) капак на контейнера за кафе за да пасва на дизайна на тялото и уж по-удобно и голямо копче за настройка на степента на смилане. Казвам уж, понеже не съм имал SPECIALITA или други с по-малкото копче и не мога да направя директно сравнение, Всъщност това ми е първата Eureka.

Първото добро впечатление бе теглото - стъпва стабилно на мястото си и не мръдва от там. Второто - звукът - наистина е доста тиха. Третото - изненадах се, че почти не степва/слепва кафето след смилане, което бях чел, че миньоните правели. Ако има, то е съвсем незначително. Поне с тези кафета, които досега пробвах (само два вида).

Моята бройка (може и случайно да е) сякаш е с фабрично нулирани (настроени) ножове спрямо обозначенията на скалата на копчето. Разминава се само с едно малко деление от реалната нула (където се докосват ножовете). Не съм правил тест с маркер дали са равнени, но досега нямам причина да се съмнявам, че не са - смилането е много добро и консистентно.

Поръчах си допълнително 250-грамовия бункер с маншон за продухване - струва ми се добра идея, така или иначе. Но още не е пристигнал и нямам впечатления дали от него ще има полза и смисъл.

Засега толкова. DOLCE VITA изглежда като чудесна мелачка (и на външен вид, включително). Цената ѝ (с отстъпка) идва близо до тази на SPECIALITA и съм много доволен, че предпочетох именно нея.
* Gaggia Classic + PID, pressure gauge, flow control dimmer & LED tank light
** Продавам Profitec Go в гаранция