Lelit Victoria PL91 изключва защитата на бойлера

Тук споделяме за проблеми с кафе оборудването и начините за тяхното решаване

Модератори: Svetlin, Gaggia

hristis
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 01 Сеп 2023 21:12
Град: Габрово

Мнение

Здравейте имам следния проблем с Lelit Victoria PL91. При първоначално вклщчване на машината и като започне да загрява при достигането на 95 градуса мига няколко секунди и изключва цялата машина. При опит да се включи това е невъзможно. Налага се да отворя горния капак и да рестартирам термозашитата на бойлера. След това машината заработва отново и проблема се повтаря. Къде да търся проблема и как да го отстраня. Благодаря на Всички предварително !
disign
Средно изпечен
Мнения: 190
Регистриран на: 19 Окт 2020 14:41

Мнение

Ако за първи път пускаш машината, или след дълъг престой, трябва да напълниш бойлера. Процедурата е в упътването , но най общо отваряш парата и пълниш вода.
Ако машината е пълна с вода и помпата работи нормално може би много варовик? Хубаво е да уточниш малко повече за машината.
hristis
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 01 Сеп 2023 21:12
Град: Габрово

Мнение

Здравей disign, много ти благодаря за насоките.Опитах се да напълня бойлера с отвиване на крана на парата, но без резултат. Машината е чисто нова , като се опитах да пусна вода от ръкохватката и от чучура за пара, също нямах успех. Не протече капчица даже, шума е голям, макар леко да се подобри. Помпата работи, но не засмуква вода от резервоара, странна работа. Дали самата електроника затваря клапан или може да е механичен проблема
Egro
Restricted
Мнения: 21
Регистриран на: 18 Сеп 2021 21:59
Град: София
Приготвям кафе с: Pro 400

Мнение

hristis написа: 04 Сеп 2023 20:37 Здравей disign, много ти благодаря за насоките.Опитах се да напълня бойлера с отвиване на крана на парата, но без резултат. Машината е чисто нова , като се опитах да пусна вода от ръкохватката и от чучура за пара, също нямах успех. Не протече капчица даже, шума е голям, макар леко да се подобри. Помпата работи, но не засмуква вода от резервоара, странна работа. Дали самата електроника затваря клапан или може да е механичен проблема
Ако е чисто нова машината проблемът е че понякога новите вибрационни помпи първоначално трудно засмукват вода. Трябва да опиташ да вкараш вода под налягане на входа на помпата, например с една спринцовка. Успех
hristis
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 01 Сеп 2023 21:12
Град: Габрово

Мнение

Много ти благодаря Egro, ще направя това, което ме посъветва.Хубав ден
Bereta
Средно изпечен
Мнения: 168
Регистриран на: 11 Мар 2019 19:11
Град: Blagoevgrad
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, Kinu M 47, Eureka Oro SD, Lelit Victoria

Мнение

Щом машината е чисто нова, прочети в книжката процедурата за първоначално пускане както те е посъветвал и колегата disign. Погледни дали някой от маркучите в резервоара не е прищипан. Трябва да тръгне.
Ride on
hristis
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 01 Сеп 2023 21:12
Град: Габрово

Мнение

Благодаря на всички, протече водата, напълних я принудително със една спринцовка при работеща помпа. От втория път засмука вода.Сега забелязах че при загряване при достигане на зададената температура не изписва ОК , а температурата продължава да мига дали е нормално . И последен въпрос трябва ли да показва някакво налягане при поставена само ръкохватка и стартиран бутон на кафето. Благодаря
observer
Средно изпечен
Мнения: 166
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Victoria + Mazzer Major

Мнение

Ще мига, докато наистина загрее (pid-ът има offset), нормално е. Налягане ще покаже ако има някакво съпротивление на водата, дали ще тече през душа или ще има и празна цедка е все тая.
hristis
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 01 Сеп 2023 21:12
Град: Габрово

Мнение

Благодаря observer за отговорите на моите въпроси. Благодарение на всички Вас установих, че машината е ОК във всяко едно отношение.

Обратно към “Технически неизправности и начини за отстраняването им”