Сбогом Лелит

Място за интересни новости, факти и събития от света на кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

toro
Кафе трафикант
Мнения: 1280
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major

Мнение

Поне за мен е лоша новина

https://www.channelnews.com.au/breville ... or-168-4m/

Добра марка с традиции е погълната-купена от друга по-нова и голяма.

До сега не съм видял да се е задържало качеството на някоя марка купена от друга не визирам само в кафе индустрията..
Какво мислите вие?
Аватар
Bubsy
Зелено кафе
Мнения: 32
Регистриран на: 01 Фев 2022 22:00
Град: София
Приготвям кафе с: Cold brew, Bialetti мока пот, но скоро и еспресо! Купих Delonghi dedica 685, търси се мелачка :)

Мнение

Мисля, че трябва да си купя от наличните Lelit докато не са ги скапали.
Stay caffeinated!
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4532
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Пластмасата атакува, явно върви защото преди година купиха Бараца.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
dta
Тъмно изпечен
Мнения: 309
Регистриран на: 12 Окт 2021 22:30
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia

Мнение

Bubsy написа: 11 Мар 2022 15:38 Мисля, че трябва да си купя от наличните Lelit докато не са ги скапали.
Сегания Лелит, особено съотношение цена-качество, си струва от всякъде.
Trap
Зелено кафе
Мнения: 23
Регистриран на: 18 Апр 2023 15:00
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Victoria PL91T

Мнение

Хвърлил съм око на Mara X като ъпгрейд, но както вървят нещата може и да се преориентирам. Опита показва, че поглъщането на големи брандове не води добри резултати за крайният потребител.
Kafe_maybe
Светло изпечен
Мнения: 64
Регистриран на: 11 Сеп 2021 12:24

Мнение

Иска ми се да кажа "Дано да е за добро", но малко ме съмнява.
От година имам Lelit Anna, за която много се колебаех (основно заради нестандартния размер на кошницата), но въобще не съжалявам. Супер добро построена машина, като единственото нещо, което съм направил до момента е да намаля баровете. Всичко друго е супер и се надявам да си я бутам още много време.

Обратно към “Новини и събития от света на кафето”