Здравейте на всички съфорумници, колеги и любители!
Имам бар, но искам да сменя модела с кафето. Желанието ми е да си пека кафе, меля в собствена кафемелачка и приготвям в собствена кафемашина. До този момент, работя с Ришар, но от всичко съм зависим, нямам почерк върху този продукт, а искам да имам.
Та, въпросите са ми следните.
1. Каква пекарна да си закупя за седмична консумация от 7-10кг. кафе?
2. Каква кафемелачка препоръчвате да си закупя?
3. Каква кафемашина е подходяща за такъв тип кафе?
Благодаря предварително на всеки включил се по темата и зададените въпроси!
Моля за мнение относно пекарна, кафемашина и кафемелачка!
-
- Тъмно изпечен
- Мнения: 401
- Регистриран на: 09 Авг 2019 19:13
- Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster
Бих изброил някой неща, но не знам дали ше ти вършах работа (а и са малко мечтани продукти та може да са скъпи):
Аз бих си взел (основно щото са ми леко мечта)
Лостова кафемашина (за машина със сервиз в БГ знам само La Nuova Era Arabika иначе или Conti или едни немски комбинрани с двете и лост и е61)
Мелачка Eureka Drogheria (супер бърза е и става за всичко), но тя няма дозиране ако исках дозиране бих избрал пак еурека заради лекотата на работа/или Slingshot (изглежда топ и позволява незабаво дозиране виж технологията - смила предварително новата доза и като сложиш портафилтъра и директно пуска мляното кафе),
за пекарна aillio bullet - супер стабилни са и чета, че много хора пекат и продават кафе с тях, освен това след като задобрееш ще го пускаш печенето автоматично от софтуера.
Това на мен ми е топ желнаото оборудване. (а и мисля не е супер скъпо без пекарната, тя е скъпа но и дълговечна)
Аз бих си взел (основно щото са ми леко мечта)
Лостова кафемашина (за машина със сервиз в БГ знам само La Nuova Era Arabika иначе или Conti или едни немски комбинрани с двете и лост и е61)
Мелачка Eureka Drogheria (супер бърза е и става за всичко), но тя няма дозиране ако исках дозиране бих избрал пак еурека заради лекотата на работа/или Slingshot (изглежда топ и позволява незабаво дозиране виж технологията - смила предварително новата доза и като сложиш портафилтъра и директно пуска мляното кафе),
за пекарна aillio bullet - супер стабилни са и чета, че много хора пекат и продават кафе с тях, освен това след като задобрееш ще го пускаш печенето автоматично от софтуера.
Това на мен ми е топ желнаото оборудване. (а и мисля не е супер скъпо без пекарната, тя е скъпа но и дълговечна)
- miroslav.panayotov
- Нов потребител
- Мнения: 2
- Регистриран на: 23 Яну 2023 21:20
Благодаря за отговора!
А какво Ви е мнението за кафемелачките Мазер? Има много в олх втора ръка.
А какво Ви е мнението за кафемелачките Мазер? Има много в олх втора ръка.
- Rambo
- Светло изпечен
- Мнения: 68
- Регистриран на: 30 Май 2022 08:47
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Eureka Mignon
Saeco Poemia и HARIO Skerton Plus
Здрасти,
описал си, че искаш доста да вдигнеш нивото на заведението си от към предлагане на кафе, което някак си не кореспондира с това да гледаш 2ра ръка Мейзър за 300лв.-400лв. в ОЛХ, който е на 10+ години, млатен яко в Италианско заведение или магазин и никой не може да ти каже колко кила кафе са минали през него. Някой дребен тарикат го е взел от там без пари, за да го боядиса, да му смени ножовете и да ти напише - в перфектно състояние.
Според мен ако искаш да предлагаш високо качество (чак да си печеш сам кафето на място) е редно да вземеш една много добра мелачка, защото тя ще ти даде много голяма разликата в чашата.
Това е лично мнение и ако имах аз заведение как щях да постъпя.
Поздрави и успех,
описал си, че искаш доста да вдигнеш нивото на заведението си от към предлагане на кафе, което някак си не кореспондира с това да гледаш 2ра ръка Мейзър за 300лв.-400лв. в ОЛХ, който е на 10+ години, млатен яко в Италианско заведение или магазин и никой не може да ти каже колко кила кафе са минали през него. Някой дребен тарикат го е взел от там без пари, за да го боядиса, да му смени ножовете и да ти напише - в перфектно състояние.
Според мен ако искаш да предлагаш високо качество (чак да си печеш сам кафето на място) е редно да вземеш една много добра мелачка, защото тя ще ти даде много голяма разликата в чашата.
Това е лично мнение и ако имах аз заведение как щях да постъпя.
Поздрави и успех,
- Gaggia
- Coffee scientist
- Мнения: 4388
- Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
От всички пари, които съм похарчил за кафе-оборудване към момента, най-голяма разлика и удоволетворение видях след като започнах да си пека сам кафето(съжалявам, че не съм почнал по-рано), ако наистина ще взимаш пекарна, инвестирай и в знания как да я използваш и гарантирано няма да съжаляваш. Стари Мазери Major съм ползвал доста, с едни нови, изравнени ножове са отново в играта, както споменах уникално здрави и прости като конструкция.
Нека обменяме знания за любимото ни 
