Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Eureka Mignon Saeco Poemia и HARIO Skerton Plus
Мнение
аз лично с моята машина правя кафе с точно 15 гр. смляно кафе около 30мл. еспресо, но не всеки път ми се получава хубаво кафе, може би на 2-3 хубави става по един киселяк
При мен зависи от кафето, но цялостно клоня към 16 - 17 с 1:2 в повечето случаи. Бих правил и с 18, но кошницата ми не позволява, въпреки, че на теория трябва да може да се съберат 18 грама в нея.
Rambo написа: ↑30 Май 2022 09:52
аз лично с моята машина правя кафе с точно 15 гр. смляно кафе около 30мл. еспресо, но не всеки път ми се получава хубаво кафе, може би на 2-3 хубави става по един киселяк
Загряващ ли машината и кошницата добре, всеки път... В началото имах подобен проблем, защото не винаги изчаквах да загрее всичко.
Rambo написа: ↑30 Май 2022 09:52
Загряващ ли машината и кошницата добре, всеки път... В началото имах подобен проблем, защото не винаги изчаквах да загрее всичко.
Здрасти,
да загрявам добре машината. Вече нещата се получават много по-добре.
благодаря и поздрави,
След 4 месеца опити намерих перфектната за мен комбинация на вкус с наличната машина+кафемелачка и Lavazza Oro (тук бивам убит с камъни, че не пия спешълти кафе).
Рецептата работи и с двете светли кафета на Мартинес и Монтекристо, които пробвах.
17 грама, ~20 секунди, 26-28 мл.
Иначе казано, две мерителни лъжици и малко (лъжицата за мерене от старата машина около 7 грама) и екстракция до определено ниво на чашата(пак окомерно).