Домашни блендове

Място където може да обсъждате различните видове кафе, сортове, начин на изпичане и всичко свързано с това

Модератори: Svetlin, Gaggia

Wlado
Тъмно изпечен
Мнения: 392
Регистриран на: 09 Авг 2019 19:13
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

Kalin80 написа: 29 Апр 2020 12:15 Аз си правя този микс :
Индонезия-робуста и Колумбия-арабика 50/50. Вече доста години го ползвам.
На по 5 кг ли ги купуваш :)
Иван Вълков
Тъмно изпечен
Мнения: 352
Регистриран на: 08 Яну 2019 13:46
Град: Димитровград
Приготвям кафе с: BABY GAGGIA MILLENIUM with PID XTM7100,
Gaggia MDF v.2 - stepless mod

Мнение

Чудесно че темата набира популярност. Бленда който винаги съм харесвал е Етиопия Сидамо : Индия Флоранс = 80:20

Повечето съфорумници биха се намръщили но Флоранса бих го пил и сингъл дори много деликатна робуста с профил близък до арабиката.
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Мнения: 343
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Изображение

Тези домашно печени кафета арабика:
Ethiopia Halo Hartum medium-roasted ~ 25%
Colombia Supremo medium-roasted ~ 25%
India Malabar medium-roasted ~ 25%
Equador Loja light-roasted ~ 25%
си подават ръка, за да се получи разходка на сетивата през шоколадовите нотки и плътност на кафето от Колумбия. Долавя се интересен и ферментирал акцент на кафето от Лоха в Еквадор (за момента любим). От там отлитаме далеч към Индия за специфичен и много интересен аромат на... подправки и знам ли... джунгла (преставям си Ръдиард Киплинг как твори с димяща чаша кафе до него :) )... И разбира се се долавя вече и тънкия вкус на хрупкава праскова от Етиопия Хало Хартум... После отпивам пак :coffee: :clap:

Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4328
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Да повдигна темата с един бленд за еспресо. Kenya Sl28 33% washed Roast Rebels, Colombia La Soledad washed Kestar 33%, Ethiopia Yirgacheffe washed RoastRebels 33%. Печени поотделно до средно-светло. Много ми хареса и ще забъркам по-голяма партида.
Всички кафета са ми кафе на месеца :coffee:
Dimi
Тъмно изпечен
Мнения: 355
Регистриран на: 20 Май 2020 00:18

Мнение

Незнам за кафето, ама един лайк за Павонито!!