Пекарна за кафе и кафене - Black Label Coffee House and Bakery - София

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Svetlin, Gaggia

Buna_tetu
Светло изпечен
Мнения: 137
Регистриран на: 13 Фев 2019 15:48
Град: София
Приготвям кафе с: Cafelat Robot/Aero Press/V60
Kinu M47, BJ 71mm

Мнение

Здравейте,

пекарната се намира на ул. Цар Асен 43

От тук съм взимал един бленд /Доницети - италиански/ и две-три африкански.
Много съм доволен от качеството на изпичане и като цяло от отношението.
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 883
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Wacaco Picopresso / Comandante

Мнение

Днес минах да разгледам това кафе/пекарна. Приятно място, напомня ми доста за Домани като усещане. Имат сериозно оборудване, еспресото им е на 1.80лв, в едни Миньони са заредили и други кафета за по 3лв. Не съм пробвал, че бързах. Момичето, което работеше, е симпатично и изглежда адекватно.
На място имат барабанна пекарна за 1кг кафе, където пекат по-скъпи кафета или специални поръчки. На друго място пекат по-големи партиди, пак в собствена барабанна фурна.
Наличните им кафета са доста тъмни. Взех един Иргачеф за 16лв/250гр. Също е по-тъмен, но от наличните беше най-светъл. Равномерно е изпечен, зърната са като цяло еднородни. По-поръчка могат да изпекат и по-светло.
Като вкус - не е лошо, но според мен заради изпичането са убили плодовите, характерни за Иргата, вкусове. Липсва киселинност, но няма и горчивина - става едно по-класическо еспресо.
Надали ще повторя скоро, но ако сте наблизо и нямате кафе - става - за мен си струва повече от Чъкис или Бариста кофе енд мор примерно.
Теоретично няма разлика м/у теория и практика. Практически - има.
Kafe_maybe
Зелено кафе
Мнения: 41
Регистриран на: 11 Сеп 2021 12:24

Мнение

Някой с по-нови впечатления от тази пекарна? Днес се чудих дали да не се пуснам натам и да тествам нещо
Buna_tetu
Светло изпечен
Мнения: 137
Регистриран на: 13 Фев 2019 15:48
Град: София
Приготвям кафе с: Cafelat Robot/Aero Press/V60
Kinu M47, BJ 71mm

Мнение

Kafe_maybe написа: 18 Сеп 2022 12:19 Някой с по-нови впечатления от тази пекарна? Днес се чудих дали да не се пуснам натам и да тествам нещо
Преди 2 месеца взех най-светло изпеченото кафе там (за подарък), което като профил на изпичане наистина много напомня за кафетата на Домани - т.е. пекат по-тъмно и като цяло сякаш насочено към по-масовия вкус. Учудващо е, че продават доста техника за филтрационни методи…
Kafe_maybe
Зелено кафе
Мнения: 41
Регистриран на: 11 Сеп 2021 12:24

Мнение

Buna_tetu написа: 18 Сеп 2022 16:31
Kafe_maybe написа: 18 Сеп 2022 12:19 Някой с по-нови впечатления от тази пекарна? Днес се чудих дали да не се пуснам натам и да тествам нещо
Преди 2 месеца взех най-светло изпеченото кафе там (за подарък), което като профил на изпичане наистина много напомня за кафетата на Домани - т.е. пекат по-тъмно и като цяло сякаш насочено към по-масовия вкус. Учудващо е, че продават доста техника за филтрационни методи…
А реално как беше кафето, успя ли да разбереш?
Днес взех едни 250 грама от там и след 3-4 дена ще ги пробвам. Говорих си със собственика и той си каза, че предпочита тъмно изпечени кафета. Цялостно съм напълно ок с по-тъмно печене, стига да не е прегоряло, та ще ми е интересно какво е излязло.
В момента пия едно кафе на Колумбус, което като мина малко повече време се оказа доста приятно. На пръв поглед кафетата в Блек Лейбъл ми се сториха ДОСТА по-тъмни и това малко ме притесни, но човекът вече беше опаковал кафето, та реших да не се отказвам в последния момент.
Buna_tetu
Светло изпечен
Мнения: 137
Регистриран на: 13 Фев 2019 15:48
Град: София
Приготвям кафе с: Cafelat Robot/Aero Press/V60
Kinu M47, BJ 71mm

Мнение

Успях да го опитам да. Трудно мога да дам оценка, тъй сато за моя вкус беше твърде тъмно,но аз като цяло рядко пия такива - ако трябва да го оценя като тъмно печено беше ОК (италианско изпичане). Пак казвам, изключително много се доближават до кафетата на Домани.
Kafe_maybe
Зелено кафе
Мнения: 41
Регистриран на: 11 Сеп 2021 12:24

Мнение

Днес направих първо еспресо с тяхни зърна - Руанда. Наистина доста тъмно изпечено кафе, но доста равномерно. С първия опит кафето изтече за около 15 секунди и не ставаше за пиене, а с втория за около 23-24, нещо такова. Доста добро кафе, лично за мен. Направо все едно смучеш черен шоколад. Много съм доволен засега. Ще видя как ще прогесира през следващата седмица, но виждам потенциал да взимам още кафета от там.
Знам, че доста хора няма да харесат този тип изпичане и липсата на плодови нотки, но лично аз доста харевам този тип еспресо.

Обратно към “Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части”