Мока кафеварки Bialetti
Аз ползвам такава за две кафета като пътуваме някъде с жената. По инструкции от един бариста кафето не трябва да се притиска. Правя го като леко го побутвам с лъжичка, докато го сипвам, за да изпълни добре кошничката и накрая го завършвам с куп. Внимателно навивам отгоре другата част и така кафето става по-ароматно в сравнение с тампирано кафе.
- ShottegeN
- Тъмно изпечен
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305
Както и предния път с печенето на кафе, така и сега видеото ти ми идва точно като по поръчка
Тъкмо заглеждах кафеварките, но добре описана рецепта беше нещото, което ми липсваше, за да се навия да си купя. Е, довечера ще я взема от магазина и утре ще изпробвам рецептата. Благодаря! 

Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание. 

-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Hario Mini Mill
Hario V60/ Bialetti Venus
И аз го правя по подобен начин, само свалям кафеварката съвсем малко преди да започне да кипи и финално го пресипвам в друг съд, а не го охлаждам (вероятно в полеви условия охлаждането в река или езеро ще е за предпочитане)
Отлично видео, отново браво на Виктор, на мен ми отне доста време докато стигна до тази рецепта, малко Дъбов, малко съвети от една от продавачките в магазина на Бианчи от където взех нераждаемото си Биалети и доста Youtube.
Определено и аз съм за по-голяма по обем кафеварка, в бъдеще бих взел за 10-12 кафета, че със жената за 6бр. нещо ни е в долна граница и е само за нас, а ако имаме гости.?
Отлично видео, отново браво на Виктор, на мен ми отне доста време докато стигна до тази рецепта, малко Дъбов, малко съвети от една от продавачките в магазина на Бианчи от където взех нераждаемото си Биалети и доста Youtube.
Определено и аз съм за по-голяма по обем кафеварка, в бъдеще бих взел за 10-12 кафета, че със жената за 6бр. нещо ни е в долна граница и е само за нас, а ако имаме гости.?