Пекарна за кафе - Barshaker - Румъния[-10%]

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Тема за отзиви от пекарната, това е представянето, което получих от самите тях:
Пекарна за кафе Barshaker ще отвори врати в края на януари/февруари 2022.

Заложихме на пекарна Typhon, като сме представители на марката за Румъния, България и Унгария.

Ето по-подробно за нашето оборудване:
- Typhoon пекарна и Ikawa PRO (последно поколение ) пекарна за проби.
- Всички процеси са автоматични, премахване на камъчета, зареждане, пакетиране и надписване на пакетите
- Лабораторни инструменти: рефрактометри, TDS метри, специални филтри за вода, измерители на цвят и влажност
- Тестови кафемашини, като ще стремим да подържаме профили за еспресо/филтър и всички останали методи La Marzocco KB90 ABR, La Marzocco GS3 MP, ECM Synchronika, автоматични и супер-автоматични кафе машини, както и Moccamaster, Moka Pots, Aeropress/V60/Chemex оборудване.
- Нашите служители: Ще се стремим да имаме най-добрите в бранша. Нашия главен пекар е Claudiu, който е шампион на Румъния за Аеропреса.
- Местонахождение: В момента има ограничения за посещение на място, но след 1-ви март смятаме да приемаме гости в специално кафе към пекарната, както и да отворим сигнъчър шоурум. Ако някой от вас иска да ни посети, то нека ни изпрати съобщение, като ще се радваме да посрещнем всеки от Вас.
- Тестови кафемелачки в пекарната: Mahlkönig EK43 aligned, Bentwood vertical 63, Eureka Atom Speciality 75, Victoria Arduino Mythos one - само за тестове. За смилане на едро за клиенти ще ползваме доказани марки кафемелачки на Mahlkönig, Mazzer и Eureka, може да поръчвате спокойно и смляно кафе.
- Източници на зелено кафе: Ще се стремим да доставяме кафе 86-90SCA точки, като ще имам специални микро и нанокотове, достъпни само в нашата пекарна.

Доставка: DPD/Speedy за 24/48часа след плащане
Плащане: предварително с банкова карта

Официална страница - ще бъде само на английски и ще е достъпна след като отворим пекарната
Instagram страница
Имейл за връзка: roastery@barshaker.coffee

Най-важното е че ще Ви предложим специални цени и отстъпки като членове на тази кафе общност!

Важно: Търсим партньори в цяла България
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

viewtopic.php?p=24366#p24366
BarShaker.Ro написа: 30 Май 2022 14:12 Пекарна за кафе Barshaker Roastery отвори врати официално!

• Всички членове на Българските кафе форуми получават - 10% от цените
  • Очаквайте и още специални оферти, сезонни и за групови поръчки, специално само за участниците на форума, трябва ни само още малко време за да ги подготвим
  • Можем да предложим и B2B решения(оборудване/кафе/аксесоари)
Междувременно бих искал да направя наистина уникална оферта до всички вас, членовете на Българските кафе форуми!

Предлагам ви 15 напълно безплатни тестови пакети за дегустация на нашата продукция, които съдържат кафета в разфасовки от 100-150г, като условието е да напишете подробна оценка за нашето кафе след тестването им тук в темата.
Желаещите да се включат в тази дегустация, трябва да заявят това задължително по имейл international@barshaker.ro като упоменат в него потр. име, имена, адрес, телефон за връзка. Важно: Само първите 15 желаещи ще могат да се възползват от промоцията!
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Пробавах Етиопия Иргачеф средно изпечена на v60. Бива, но не блести, няма дефекти във вкуса. Боровинков аромат и лека киселинност, а ми се иска да е повече. Аз бих я оставил по-светла.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Ethiopia Djimmah пак от пекарната, този път е ниво на изпичане като за мен средно/светло. Приятно киселинно кафенце, усещат се плодове, които не мога да определя, може би нещо като помело, бива за мен това кафе.
Аватар
ShottegeN
Тъмно изпечен
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305

Мнение

На мен ми се падна Guatemala Huehuetenango (Anaerobic Natural) , като го пробвах по рецептата за V60 na Gaggia.
1Zpresso JX-Pro, Hario 02 избелен филтър и 93°C.

Зърната ми се виждат малко тъмнички, за моя изненада горчивина в чашата не усетих. Кафенцето е приятно, не долувих някакви отличителни вкусове, но ми направи впечатление сравнително слабия аромат и ниската киселинност, нетипични по моите наблюдения за анаеробно кафе (това е третото анаеробно което пробвам и предните две си бяха доста киселички). Не видях и обозначение кога е печено кафето, което ме наведе на мисълта, че може би не е много прясно и затова липсва интензивния аромат. Ще го тествам и на еспресо тези дни, като предполагам, че резултата ще е плътно еспресо с ниска киселинност, което за безплатно мострено кафе ме устройва.
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание. ;)
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Guatemala Huehuetenango - anaerobic natural
16in 47 out 1:3

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Първите ми впечатления от това кафе са добри. Със сигурност няма лоши страни за моя вкус.
Лека киселинност, леко плодово (ама много леко :) ). Различава се доста от други анаеробни кафета, които съм опитвал. Ако го опитам без да чета етикета не бих го определил като анаеробно, дори като натурален процес. Вкусно е приготвено като еспресо. Трябва да отбележа, че преди време когато започнах да пия специални кафета определено Гватемала за мен беше предпочитана страна на произход и съм леко пристрастен.
Няма горчивина.
Опитах го и с малко мляко - чисто ми харесва повече.
Също има и лек, приятен, не интензивен плодов послевкус.

Първото кафе го направих с 14 грама в двойна кошница и изтече прекалено бързо.
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
ShottegeN
Тъмно изпечен
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305

Мнение

Ethiopia Djimmah - не знам на камерите ви ли се дължи или наистина при мен зърната са по-тъмни :D
Отново опит на V60, този път се усещаше малко повече плодова киселинност. Също добро кафе, като мисля че и на него по-светъл би му ходил повече.
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание. ;)
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Мострите са различни, има по-светло изпечено насочено към филтър и средно за еспресо. Омни роуст не го разбирам още и не мога да го коментирам.
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

И това което пробвах аз не изглеждаше като сниманото от @Gaggia, но по описанието би трябвало да е същото :)
п.с. не толкова тъмно май е по-добре
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
BarShaker.Ro
Supporter
Град: Oradea

Мнение

Gaggia имаше още няколко кафета за тестване, но това, което сте получили, той също получи. Трикът е, че от 2 кафета той е имал 2 различни пакета, единият това, което сте имали вие, и алтернативен профил, който е имал само той. Ако си спомням правилно... :-))
Only God Can Judge Me

Обратно към “Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части”