Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Основата на душа няма връзка, доколкото знам слагат неръждаеми от известно време насам, но дали на всички и кои точно, ако не никой не знае. Като цяло Филипс малко небрежно се отнасят към класиката.
Nim1234
Нов потребител
Град: Враца
Приготвям кафе с: Ръчна кафемелачка Харио и Делонги Дедика 685

Мнение

Здравейте еспресо любители,
От вчера съм собственик на Gaggia Classic 2019 Black и съответно имам няколко въпроса.
1. Тъй като предстои да скъся пружината и да направя налягането на 9 бара, когато се мери с манометър на рткохваткара вътре трябва ли да е сложена цедка?
2. В книжката пише, че бойлера се пълни всеки път когато се включва машината това така ли е или само първото пускане гомизисква? Не се ли пълни автоматично след това?

Поздрави!
Аватар
ShottegeN
Тъмно изпечен
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305

Мнение

Nim1234 написа: 12 Ное 2021 18:44 Здравейте еспресо любители,
От вчера съм собственик на Gaggia Classic 2019 Black и съответно имам няколко въпроса.
1. Тъй като предстои да скъся пружината и да направя налягането на 9 бара, когато се мери с манометър на рткохваткара вътре трябва ли да е сложена цедка?
Здравей, цедка не трябва да има в ръкохватката, затова може при завиването и дръжката да не сочи право към теб, а да е леко надясно, но това не е проблем.
За втория въпрос не мога да ти помогна за жалост. :)
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание. ;)
Nim1234
Нов потребител

Мнение

ShottegeN написа: 12 Ное 2021 19:08
Nim1234 написа: 12 Ное 2021 18:44 Здравейте еспресо любители,
Здравей, цедка не трябва да има в ръкохватката, затова може при завиването и дръжката да не сочи право към теб, а да е леко надясно, но това не е проблем.
За втория въпрос не мога да ти помогна за жалост. :)
Благодаря! Ще видим другите какво ще споделят :)
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

2 е невярно изначало, нито преди, нито след се пълни бойлера на Гаджията, това се случва само когато е натиснато копчето за правене на кафе, датчик за ниво няма,
Nim1234
Нов потребител

Мнение

Gaggia написа: 12 Ное 2021 19:13 2 е невярно изначало, нито преди, нито след се пълни бойлера на Гаджията, това се случва само когато е натиснато копчето за правене на кафе, датчик за ниво няма,
Здравей Гаджия,
Ето това пише в опътването, а и има няколко клипа в интернет за първо ползване на машината.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Ами само ръчно се пълни, нищо автоматично няма, поне аз това разбрах, че питаш.
yavorberov
Нов потребител
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Gaggia classic

Мнение

Здравейте, реших че няма смисъл да отварям нова тема и за това пиша тук.
От скоро тръгнах по наклонената плоскост и от 2 дни съм горд собственик на Gaggia Classic. До сега ползвах Philips-Saeco Poemia и за качеството на кафето всичко е ясно, но с парата по-добре се справях със Saeco-то. По-добре се завихряше млякото и пяната ставаше гладка и плътна и лъскава след 2-3 потупвания на каничката. За това реших, че няма да е лошо да ъпгрейтна Gaggia-та. Четох за модовете, но виждам, че може да се поръчат само от чужбина.
Та имам следните въпроси:
Има ли човек или магазин в България, който да предлага поне част от тези модове (да речем поне пружинките за налягането и накрайника за парата)? - Не ми се занимава с доставки от чужбина, митници и други.
Има ли в нашата родина нормален магазин за аксесоари за баристи, където да има повече от един вид от даден артикул - бездънен държач за филтри, везни на нормални цени, хубави кошнички и други аксесоари?
Разгледах повечето, които са споменавани във форума, но ако един има едно нещо, то няма друго, а повечето неща са единични бройки и модели. Знам, че сме 9та глуха, ама чак толкова...
Благодаря предварително!
yavorberov
Нов потребител
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Gaggia classic

Мнение

Здравейте,
От вчера имам проблем с моята Гаджия. Порта филтъра влиза с голяма трудност в групата, а завъртането на ръкохватката до перпендикулярно положение, е почти невъзможно. Всичко е почистено и не виждам причина изведнъж да се получи това. Пробвах и при студена и при загряла машина, с кошница и без кошница - резултатът е същият. Все едно групата се е свила.
На какво се дължи и как да го оправя това нещо?
Днес от Shadesofcoffee ми пристигнаха модовете. Не вярвам ако сменя уплътнението за групата, това да промени нещо.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

yavorberov написа: 15 Мар 2022 14:37 Не вярвам ако сменя уплътнението за групата, това да промени нещо.

Точно там е проблема.