:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Моето кафе днес - снимки и видео

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: glatzial, Gaggia

Иван Вълков
Средно изпечен
Мнения: 202
Регистриран на: 08 Яну 2019 13:46
Град: Димитровград
Приготвям кафе с: Gaggia Old Baby with PID, Gaggia MDF v.2
Рейтинг : 150

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Иван Вълков »

Ето го моето 7g. събуждане тази сутрин.

Изображение

7g, 30ml, 8.5bar
Благодарили на Иван Вълков за публикацията (потребители 3):
GaggiatoroPlamen11
Рейтинг: 15.79%
toro
Кафе трафикант
Мнения: 403
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Рейтинг : 224

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от toro »

Отворих следящото кафе от последната серия кафета.
Вирее на едно от най-високите места където може да има кафе 2200м,wash светло -равномерно изпечени зърна. Пеше, че е леко кисело, но едвам се усеща. Прави малко по-лесно каймак. Много ми хареса

IMG_6516.JPG
IMG_6519.JPG
IMG_6521.JPG
IMG_6522.JPG
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на toro за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 5.26%
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1707
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/DRM
Рейтинг : 1524

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Gaggia »

:handgestures-thumbupleft:

Петниста Кения 9г./22г.

IMG_20190215_095220.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
Plamen11Иван Вълков
Рейтинг: 10.53%
www.facebook.com/www.coffeeforums.bg
toro
Кафе трафикант
Мнения: 403
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Рейтинг : 224

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от toro »

Костадинов написа:
10 Фев 2019 15:01
toro написа:
10 Фев 2019 09:58
Вече кафето ми става всеки път.
Няма пукнатини в използвното кафе и пада цялото като го хвърля.
IMG_6464.JPGIMG_6465.JPG
Изглежда едро смляно, за колко време става кафето, и като опира в душа е нормално да няма пукнатини.

Аз така и не разбрах, дали трябва да опира или не болта на душа в кафето.
Колкото и да намалявам кафето сега правя две с 15 грама, пак си става дупка, а и не знам как може да не стане, след като се затегне портафилтъра. Дори да сложа 14гр, просто портафилтъра се завива повече и пак опира болта в един момент.

Ако не опира, нали няма да има ефект от пресоването и всичко ще стане чорба?

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1707
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/DRM
Рейтинг : 1524

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Gaggia »

На Ранчилиото остава следа на таблетката винаги, затова се прави един мод на разпръсквача и се сменя болта.
www.facebook.com/www.coffeeforums.bg
toro
Кафе трафикант
Мнения: 403
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Рейтинг : 224

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от toro »

Gaggia написа:
17 Фев 2019 09:16
На Ранчилиото остава следа на таблетката винаги, затова се прави един мод на разпръсквача и се сменя болта.

ааа сега ме уби, кажи повече де, кое, от къде, как?
И какъв е проблема изобщо да опира болта, пак не разбрах..

Това ли е?
http://www.coffeegeek.com/forums/espres ... ods/358287

Има ли смисъл да се прави?

Май най-трудно ще е да намеря стоманен болт..

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1707
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/DRM
Рейтинг : 1524

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Gaggia »

Няма проблем да си я ползваш в сток вариант, въпреки че си остава загадка защо са избрали такова решение производителите. Мода съм описал тук.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
toroRistretto
Рейтинг: 10.53%
www.facebook.com/www.coffeeforums.bg
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1707
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/DRM
Рейтинг : 1524

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Gaggia »

1 :coffee:

IMG_20190217_072243.jpg

2 :coffee:

IMG_20190217_101942.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
Plamen11batkovan
Рейтинг: 10.53%
www.facebook.com/www.coffeeforums.bg
Pan4o_
Светло изпечен
Мнения: 64
Регистриран на: 27 Дек 2018 17:33
Град: Русе
Приготвям кафе с: кафемашина Бразилия, кафемашина GRAEF.
Рейтинг : 45

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Pan4o_ »

Gaggia написа:
17 Фев 2019 10:45
1 :coffee:
IMG_20190217_072243.jpg

2 :coffee:

IMG_20190217_101942.jpg

Моите, почти винаги стават като от втората снимка. А как, защо и поради каква причина, още не мога да разбера.

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1707
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/DRM
Рейтинг : 1524

Re: Моето кафе днес - снимки

Мнение от Gaggia »

@Pan4o_

Зависи от вида/сорта на кафето, може да пробваш и с различни цедки/грамажи/температура/налягане. Експериментирай.

ПС Поръчай си едно Виваче от Домани и пиши дали има подобрение във вида на кафето.

Благодарили на Gaggia за публикацията:
Pan4o_
Рейтинг: 5.26%
www.facebook.com/www.coffeeforums.bg