Niche Zero - всичко за модела

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2115
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Така и не пробвах този мод с диска, нека да видим фабричните как ще са.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Аватар
alex3d
Нов потребител
Мнения: 7
Регистриран на: 28 Яну 2020 12:33
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: MaraX/NZ

Мнение

Обмислям да поръчам и аз, но се колебая дали да не спестя едни 400лв и да взема Mignon Specialita (55мм-те ножове). Да уточня че не съм особенно заинтересован от единичното дозиране. Ще се използва единствено за еспресо. Харесвам светли и средно изпечени кафета. От информацията която събрах, Mignon-а има 2-3гр задържане което с моята консумация от 3-4 кафета на ден, очаквам да влоши малко качеството на 1-вото кафе за деня. Нямам база за сравнение за вкусови качества м/у плоски и конични ножове, така че изборът на базата на вида ножове също няма как да направя.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2115
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

За светло изпечени кафета най-добри резултати се получават с големи плоски ножове, добре центровани при това. За средно изпечени ще се справят и двете. Ако ти върши работа моя опит, аз имах два Ниша и две големи мелачки 83мм, а най-накрая взех Honne. Постепенно спрях да ползвам Ниш защото вкуса ми допадаше повече от другите мелачки, иначе като използване е супер, лесно и чисто.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 352
Регистриран на: 29 Окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly

Мнение

радо написа:
12 Дек 2019 21:47
Да, малко е тегаво. И при мен се развиваше, но спря с контра и внимателно затягане.
blazarov написа:
12 Дек 2019 20:50

Ти как се справи с тенденцията към саморазвиване? Аз стягам внимателно, но все пак здраво доколкото успявам да държа контра на вътрешния нож. Чак се притеснявам да не го предобря, че нали има доста пластмаса. И въпреки всичко след две дози се разхлабва.
Американците слагат едни специални самозаконтрящи шайби, ама не съм търсил още.
https://www.mcmaster.com/91812a231

Радо, как държиш контра на вътрешния нож за да стегнеш болта?
Аз гледам да съм нежен и не го напъвам здраво и се развива след около седмица.

радо
Средно изпечен
Мнения: 201
Регистриран на: 03 Фев 2019 15:53
Град: София
Приготвям кафе с: Brasilia Club; GEM; Mazzer Major;Niche Zero

Мнение

По най-бабешкия начин - бъркам с ножицата, да опре добре в ножовете, и после затягам леко с ключа. Сменял съм няколко пъти диска, да си правя проби и не съм имал проблеми с развъртането на болта.
Последно промяна от радо на 03 Фев 2020 10:18, променено общо 1 път.
Аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 352
Регистриран на: 29 Окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly

Мнение

И аз с ножица пробвах ама ми се струва целия механизъм много крехък. Имам чувството, че тоя метод лесно би довел до прекалено аксиално натоварване или на мотора директно или ако има някакъв лагер за вътрешния нож (не знам дали има такъв?)
Също дали няма шанс да нараня или поне изтъпя ножовете.
Затова и доста предпазливо действам.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2115
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Май няма много лагери из ниша предавките си бяха на втулки.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Wlado
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран на: 09 Авг 2019 19:13
Приготвям кафе с: Gaggia naviglio

Мнение

Извинявам се за тъпия въпрос предварително: Niche (понеще съм му хвърлил око) - като се поръчва, как се указва да е с европейски щепсел и откъде го пращат (в смисъл, дали ще плащам мита и кавото там още)?
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2115
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Те си знаят по държавата от която поръчваш, мита няма от UK засега.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Wlado
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран на: 09 Авг 2019 19:13
Приготвям кафе с: Gaggia naviglio

Мнение

Попитах понеже при избор има Niche .... Zero бял, Niche .... Zero бял,EU, и същото за черния? И се чудех за какво е това...