Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: glatzial , Gaggia 

Stefko
Зелено кафе
Мнения: 17
Регистриран на: 23 Мар 2021 15:39
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic & Eureka Mignon
Moka pot & Hario

Мнение

Здравейте, някой има ли представа, цветните модели, дали пак са неръждаема стомана?
karan4o
Светло изпечен
Мнения: 106
Регистриран на: 06 Дек 2019 17:11
Град: София

Мнение

Отрязах я пружината... квото станало, това ще е засега...

Не виждам някаква разлика, в смисъл да трябва да меля кафето по-едро примерно.
В общи линии тече си май по същия начин на същата едрина. Единствено това, което ми направи впечатление е, че хапчето (или както се казва на кафето, след като е минала водата през него) е много гладко отгоре. Преди това беше като разорана нива... на едни дупки, макар че съм го тампирал добре.
Вкусът на кафето... засега не мога да определя нищо, но тепърва ще го тествам.
Аватар
Gaggia 
Coffee scientist
Мнения: 3364
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Разликата че таблетката не е разорана хич не е малка, това неминуемо ще доведе до разлика и във вкуса.
Тук всички сме аматьори, често по-способни от професионалисти :geek:
karan4o
Светло изпечен
Мнения: 106
Регистриран на: 06 Дек 2019 17:11
Град: София

Мнение

Явно не съм писал в правилната тема, съжалявам за което...
Да, определено таблетката е доста по-гладка.
Засега ще кара така, а по-нататък може да взема по-добро OPV.
Трябва да помисля и за PID, ама за него все още не съм дорасъл... не знам, как да го сложа :)
Благодаря за отговорите по въпроса с пружината!

П.с.
Gaggia:
"отделно самия месингов накрайник влияе на налягането в зависимост от това, колко е завит. "

Понеже си написал това под въпроса ми, който е преместен в другата тема...
Този месингов накрайник не трябва ли да е навит на максимум, докато спре да се затяга?
Или трябва да разхлабя малко.