La Pavoni Professional

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
Sumati
Нов потребител
Мнения: 12
Регистриран на: 16 Дек 2018 18:51
Град: Sofia
Приготвям кафе с: La Pavoni Professional - PLH & Kinu M47 Classic

Мнение

Здравейте!
Знаете ли MOTTA Tamper 52mm дали ще стане за SITA IMS PAVONI Catler Double 51мм?
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

На мен максимума е 51.5, но ползвам стадартните цедки.
главен редактор
Аватар
Sumati
Нов потребител
Мнения: 12
Регистриран на: 16 Дек 2018 18:51
Град: Sofia
Приготвям кафе с: La Pavoni Professional - PLH & Kinu M47 Classic

Мнение

Благодаря на Barshaker.ro за бързо изпълнената поръчка с аксесоарите за La Pavoni

20200701_160202.jpg

! Сега очаквам да пристигне и M47 Classic-a
От тях! :coffee:

Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Много интересен метод за почистване и смяна на уплътненията по главата на Павони.
главен редактор
Аватар
Eklektik
Средно изпечен
Мнения: 180
Регистриран на: 26 Май 2020 01:47
Град: София
Приготвям кафе с: La Pavoni + Niche Zero

Мнение

Gaggia написа:
28 Сеп 2020 14:19
Много интересен метод за почистване и смяна на уплътненията по главата на Павони.

Много добро и ефективно почистване, :clap:

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Зависимостта между натиска на лоста в кг към налягане в групата винаги ми е била интересна за ръчните машини, ето тук я има като графика за Павони, 10кг прилагам средно.
https://coffeegeek.co/en/measuring-and- ... -a-pavoni/
главен редактор
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Хайде още една хубавица от мед и месинг ще живее, взех я със сумати липси, но lamacchinadelcaffe ми доставиха всичко от Италия за 20 часа с DHL express, голяма работа са за оригинални части.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
главен редактор
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Ето и едно кратко видео на тема как да си направим накрайник за пара с една дупка, с който много лесно се прави микропяна. Нужна е само калпачата гайка от неръждаема стомана или месинг 6мм, бормашина с две свредла 3мм и 1.2мм и 5мин работа.
главен редактор