Какво кафе да използвам във вкъщи?

Място където може да обсъждате различните видове кафе, сортове, начин на изпичане и всичко свързано с това

Модератори: Gaggia, glatzial

kirilov.v
Светло изпечен
Мнения: 85
Регистриран на: 01 Мар 2020 11:09
Град: София
Приготвям кафе с: VBM DOMOBAR SUPER 2B
MACAP M42D

Мнение

vessk0 написа:
08 Мар 2020 17:40
От Амазон, основно от Амазон или БГ магазините, където е по-евтино.

Аз си го взимам само от официалния вносител и никога не съм имал проблеми. Плюс това като редовен клиент получавам цени, които нямат нищо общо с тези на сайта. Ако имаш проблеми с кафе, което е закупено от тях просто им се обади и съм сигурен , че ще те компенсират или ще ти го сменят или каквото и да е там. Предполагам, че от Амазон нещата не са много свежи.

Аватар
vessk0
Светло изпечен
Мнения: 93
Регистриран на: 09 Юни 2019 15:54
Град: София
Приготвям кафе с: Sage Dual Boiler + Mahlkönig Vario

Мнение

Каквото съм получил от българските магазини, такова и от чужбина, разлика няма, датата е ясно видима отстрани на пакета. Вносителят зарежда и българските магазини. Това е, от него ще си поръчвам вече само БИО версията, поне докато не развалят и нея.
RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 125
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

Купих за тъщата Мелита, 100% арабика, средно изпечено- това кафе и за неприятни гости не става. Иначе.. Етиопия от Дъбов и Вертона хич не ѝ харесват 🙄.
gozzoo
Светло изпечен
Мнения: 127
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

RobertDeMiro написа:
08 Мар 2020 22:06
Купих за тъщата Мелита, 100% арабика, средно изпечено- това кафе и за неприятни гости не става. Иначе.. Етиопия от Дъбов и Вертона хич не ѝ харесват 🙄.

Последно опитвах Мелита преди 1-2 години и беше доста гадна - изгоряла и с доста робуста. Преди много години в чужбина пиех Мелита и тогава сякаш ми харесваше.

Аватар
vessk0
Светло изпечен
Мнения: 93
Регистриран на: 09 Юни 2019 15:54
Град: София
Приготвям кафе с: Sage Dual Boiler + Mahlkönig Vario

Мнение

Тези дни опитах и направих сравнение от пресен пакет Пелини БИО и ТОП. Топът не беше развален като миналия път, но пак беше доста посредствен. Само горчивина от препичане, макар със сравнително приятен аромат, но беден откъм вкусове. БИО-то не е чак толкова препечено и има характерните аромати и вкусове като шоколад и ядки от тъмното изпичане, без да е прегоряло. По-богат и комплексен, плътен вкус. Затвърдих си становището, че Пелини БИО е най-доброто на марката към днешна дата.
Аватар
REPLAY
Светло изпечен
Мнения: 100
Регистриран на: 29 Мар 2020 23:13
Град: София
Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC

Мнение

Аз за сега съм на RIOBA Етиопско от Метро. 12 лева 500 гр. Нямам много база за сравнение, но определено е много по-приятно от насипното което взимах от кварталната бакалия. За сега съм много бос в занаята и за това не ми се хвърлят пари за бутикови, да ги съсипвам, пък и това мисля, че ме задоволявава за сега.
:teasing-neener: