Какво кафе да използвам във вкъщи?

Място където може да обсъждате различните видове кафе, сортове, начин на изпичане и всичко свързано с това

Модератори: Gaggia, glatzial

KonstantinS
Зелено кафе
Мнения: 22
Регистриран на: 17 Ное 2019 13:53
Град: Sofia
Приготвям кафе с: La pavoni europiccola
Gaggia Classic 2006
Fiorenzato f5

Мнение

drakkar написа:
21 Сеп 2020 19:37
ivanovkm1 написа:
31 Май 2020 13:21
Много ще се радвам някой с по-изтънчено небце да направи един кратък анализ на кафето Чибо Сицилия. На мен лично ми допада, силно с плътно тяло, определено черно изпечено. Аз долавям нотка на горчив бадем, но знам ли...

И Чибо Сицилия и Чибо Милано ми харесват и почти само тях купувам. В първото има малко робуста, второто е само арабика . Засега ги купувам смлени в пакети 250 гр и ползвам Саеко Поемия за приготвяне .
Не съм решил още каква кафемашина да купя , но вероятно към края на месеца ще е факт.
Тъй като бюджета няма да позволи да купя веднага мелачка , някой има ли наблюдения точно върху тези два вида кафе как са смлени и едрината подходяща ли е за еспресо машина / примерно Rancilio Silvia /

Моят съвет е да не правиш като повечето от нас и първо да инвестираш в добра мелачка. :)