Правилно дистрибутиране на кафе

Кафе напитки, начини и техники на приготвянето им и всичко свързано с това

Модератори: glatzial, Gaggia

batkovan
Младши бариста
Мнения: 589
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47

Re: Правилно дистрибутиране на кафе

Мнение от batkovan »

Да, много интересно са разположени и покриват 8 радиуса. Освен да боднеш една 9та "игла" на най-малкия радиус(естествено не баш в центъра :) ).
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 419
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Gaggia Classic PID / Ceado E5P
Wacaco Nanopresso / Lido 3

Re: Правилно дистрибутиране на кафе

Мнение от glatzial »

При мен Хонето мели на нещо като вулкан в цедката. Демек имам дупка по средата и изкачващи се стени към стените на цедката. И като разбъркам с Кирбито това се изглажда цялото. После след екстракция шайбата ми е равномерна. И потича горе долу равномерно, според кафето понякога прави слаб донът, но тук и формата на цедката игаре роля.
Sometimes the same is different, but mostly... it's the same.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1908
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: 19bar

Re: Правилно дистрибутиране на кафе

Мнение от Gaggia »

Може да се направят допълнителни дупки на казашкия инструмент и така вече лесно да се експериментира с различно разположени струни, на казака една струна е подвита и трябва да съвпадне в дупките, лесно се раглобява за промяна, а и лесно ще се пробие инструменталната пластмаса. Защото Валери(казака ситуиран в Полша) го следя одавна , като му хрумна за ралото, първите версии бяха с рандъм отвори, после ги направи симетрични.
кафемашина :romance-ballandchain: