Приготвяне на Етиопия Иргачев в Офиса

Кафе напитки, начини и техники на приготвянето им и всичко свързано с това

Модератори: glatzial, Gaggia

anto
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран на: 03 Дек 2018 12:59
Град: Варна
Приготвям кафе с: QuickMill Alexia Evo, Eureka Mignon, Scarlet Tamper 41mm.

Мнение

На 99-100 градуса също ще е кисело, макар и по-малко. Пиша го, за да не си мислиш, че ако имаш ПИД ще е много по-добро кафето.
Аватар
evgenibgr
Светло изпечен
Мнения: 85
Регистриран на: 30 Дек 2019 09:45
Град: София
Приготвям кафе с: Ranchilio Silvia
Compak K3 Touch

Мнение

Типично приготвяне на кафе от аматьор - любител. Вероятно програмист ;)
Много е гледал, малко е правил ;)
Важно е желанието!
LELIT Bianca
Зелено кафе
Мнения: 18
Регистриран на: 04 Яну 2020 13:29
Град: Ст.Загора
Приготвям кафе с: LELIT Bianca Pro line PL162T

Мнение

Браво, много добро оборудване/и то за офис/.
Само се чудя как изкара такъв дебел и гъст каймак при това бързо изтичане. От кафето ще да е... !
Avalonche@arion
Нов потребител
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Ное 2018 17:04

Мнение

Два съвета:
1.Сложете повече кафе в държача - с цел максимално равномерно смилане.
2.Разбъркайте кафето в цедката - заради бучките,екстракцията не беше равномерна,личеше ясно.
И ако не е тайна,машината на колко години е?