:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

От Bialetti към нещо още по-табиетлийско

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератори: glatzial, Gaggia

Аватар
KRASI
Светло изпечен
Мнения: 141
Регистриран на: 07 Сеп 2019 11:39
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/Ceado E37S/Gaggia Classic
Рейтинг : 20

Re: От Bialetti към нещо още по-табиетлийско

Мнение от KRASI »

Поздравления за споделения опит с прочутите Bialetti кафеварки!!!!Страхотно написано за начинаещи!Въпросът ми е откъде могат да се купуват уплътнения и други консумативи за тях?
batkovan
Запален кафе-любител
Мнения: 562
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47
Рейтинг : 381

Re: От Bialetti към нещо още по-табиетлийско

Мнение от batkovan »

Много хубава тема си подхванал - оня ден в офиса колегата донесе стара кубинка с почти стопена дръжка от огньове, а аз туристическо котлонче, мелачката(кину) и кафето(колумбия), ей така за идеята(иначе имаме автомат). Преварих първо с лимонтузо и след това изплакнах и направихме кафе - колегата с кубинката толкова му хареса, че си го пи на малки глътки(без захар) да се наслаждава по-дълго. Мен също ме учуди колко добре се получава и доближава до еспресото, единственото което ми липсва е плътността, иначе вкуса е същия, просто не толкова интензивен.. все едно да слушаш по-тихичко музика. Та тези мока пот-чета/ кубинки са супер.
Благодарили на batkovan за публикацията (потребители 4):
KRASIGaggiaairbornePlamen11
Рейтинг: 21.05%
Аватар
KRASI
Светло изпечен
Мнения: 141
Регистриран на: 07 Сеп 2019 11:39
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/Ceado E37S/Gaggia Classic
Рейтинг : 20

Re: От Bialetti към нещо още по-табиетлийско

Мнение от KRASI »

Аз наскоро си купих Биалети(от любопитство). Само веднъж пробвах,но нали съм обожател на еспресото,не ми хареса.Сега обаче ме вдъхновихте да за започна пак да експериментирам с Моката.... :confusion-questionmarks::confusion-questionmarks::confusion-questionmarks::confusion-questionmarks:
Аватар
airborne
Зелено кафе
Мнения: 42
Регистриран на: 08 Дек 2019 22:32
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic - 2004/1425W
Obel Bregant DSQ 64mm/900rpm
ABC Crusinallo Morenita
Рейтинг : 44

Re: От Bialetti към нещо още по-табиетлийско

Мнение от airborne »

KRASI написа:
08 Яну 2020 20:16
откъде могат да се купуват уплътнения и други консумативи за тях?

В повечето кафеджийски дюкяни има уплътнения. По магазини за всичко, пазари, железарии - предполгагам също.
В София около Женския пазар има няколко места с всякакви чаркове за тях - три от тях на Екзарх Йосиф и 1 на самия пазар. Вероятно и много повече, просто аз тези знам.

Благодарили на airborne за публикацията:
KRASI
Рейтинг: 5.26%
___
El Café Tortoni, ubicado en el 825 de la Avenida de Mayo, en la Ciudad de Buenos Aires,
Аватар
airborne
Зелено кафе
Мнения: 42
Регистриран на: 08 Дек 2019 22:32
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic - 2004/1425W
Obel Bregant DSQ 64mm/900rpm
ABC Crusinallo Morenita
Рейтинг : 44

Re: От Bialetti към нещо още по-табиетлийско

Мнение от airborne »

batkovan написа:
08 Яну 2020 22:33
Мен също ме учуди колко добре се получава и доближава до еспресото, единственото което ми липсва е плътността, иначе вкуса е същия, просто не толкова интензивен.. все едно да слушаш по-тихичко музика.

Страхотно сравнение! Това, че е една идея по-слабо прави да изпъкват арoмати, послевкус... неща, които иначе в силно кафе някак се замазват от доминиращия вкус.

Благодарили на airborne за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 5.26%
___
El Café Tortoni, ubicado en el 825 de la Avenida de Mayo, en la Ciudad de Buenos Aires,

Обратно към “Новорегистрирани кафе любители”