Нов във форума

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератори: glatzial , Gaggia 

Nani Kostadinova
Зелено кафе
Мнения: 26
Регистриран на: 26 Мар 2021 21:18
Град: Монтана
Приготвям кафе с: Кафемашина

Мнение

Ceci написа: 18 Апр 2021 13:21
Gyoshev написа: 06 Фев 2021 19:03 Gaggia classic я имам вече, остава кафемелачка да се избере и купи. Бюджет между 300 и 400 лв. за втора употреба.

Предложението за eureka-та ми харесва, за което благодаря, но нова ми надвишава бюджета.
Gaggia classic прави ли хубав плътен каймак?
С кремадиска се получава много добър каймак. Ние вкъщи правим с Кимбо, Лаваца, Гаджия за еспресо - страхотен каймак🙂 но въпроса е, какво искаш като краен резултат🙂 Аз от толкова четене във форума си купих бездънна ръкохватка и започнах с кафе чиста Арабика и тук вече става много по-сложно🙂 каймак, аромат, вкус........ 😌 Много има да се уча ☕🙂😌
Аватар
acronym
Светло изпечен
Мнения: 102
Регистриран на: 05 Ное 2020 08:25
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Lelit PL41TEM
Mingnon Specialita
JX-PRO

Мнение

Кремадиска прави пяна, а не каймак. ;)
Stefko
Зелено кафе
Мнения: 17
Регистриран на: 23 Мар 2021 15:39
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic & Eureka Mignon
Moka pot & Hario

Мнение

acronym написа: 19 Апр 2021 21:52 Кремадиска прави пяна, а не каймак. ;)
Много хора не правят разлика.
Аватар
glatzial 
Кафе дегустатор
Мнения: 845
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Gaggia Classic PID / Ceado E5P
Wacaco Nanopresso / Comandante

Мнение

То и няма особена - все е гадно :D
Теоретично няма разлика м/у теория и практика. Практически - има.