Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11 - кафето не се получава

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
ozzy
Зелено кафе
Мнения: 25
Регистриран на: 10 Сеп 2020 13:51
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019, Eureka Mignion

Мнение

То в ръководството пише,че има и нормална единична цедка, ама аз от там хубаво кафе не съм извадил.
Самата цедка под налягане подобрява работата при грешно смляно кафе спрямо нормалните цедки благодарение на това, че намаля дебита и така се намаля и риска от ченълинг. Един вид кафето ти остава за по-дълго време в контакт с водата. Супермаркет кафетата трудно се тампират, обикновено са смлени по-едро и стоят изсъхнали. Колкото по-малко кафе сложиш, толкова е по-голям шанса като цопне водата да се размести слоя кафе и да извлечеш по-малко.
KonstantinS
Зелено кафе
Мнения: 35
Регистриран на: 17 Ное 2019 13:53
Град: Sofia
Приготвям кафе с: La pavoni europiccola
Gaggia Classic 2006
Fiorenzato f5

Мнение

jmatev написа:
08 Яну 2021 13:07
KonstantinS написа:
08 Яну 2021 11:36
Да не би да слагаш 7-8 гр. в двойната цедка? :D
Да. В инструкцията пише, че цедката с двойно дъно е за единична и двойна доза.

Сложи 14 грама в двойната цедка, друже ;)

jmatev
Нов потребител
Мнения: 6
Регистриран на: 24 Дек 2020 10:33
Град: Stara Zagora
Приготвям кафе с: Gaggia Classic

Мнение

Гледах го този, но неговата машина може би има проблем с кликсона, защото моята ако я загрея 20 сек. допълнително и вече започва да излиза пара, което е висока температура за правене на кафе. Не съм забелязал и да не ми стига парата - другия номер който той прави за разпенването на мляко.