Здравейте и от мен :)

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератори: Gaggia, glatzial

mano
Нов потребител
Мнения: 3
Регистриран на: 19 Ное 2020 13:52
Приготвям кафе с: Gaggia classic

Мнение

Здравейте,

след години на кафе от капсули се реших да купя еспресо машина :coffee: . Вече като горд собственник на Gaggia classic наивно предполагах, че няма как кафето което правя да не е по-добро от капсулите ... грешка :roll: . След доста ровене в нета, гледане на видеа и прочие започнах да осъзнавам какви грешки правя и какво трябва да се подобри. Във форума намерих много полезна информация и затова реших да се регистрирам. Надявам се търпеливо да изслушвате терзанията ми за кофти екстрация, неправилно смелено кафе, прекалено високо налягане на машината и всички всевъзможни проблеми свързани с проготвянето на любимата напитка. Благодаря предварително :handgestures-thumbupright:
ulf
Средно изпечен
Мнения: 233
Регистриран на: 02 Юли 2020 17:44
Град: Велико Търново
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

:text-welcomewave:

Здравей и добре дошъл. Gaggia classic е добър избор. Не споменаваш нищо за мелачка, а без нея не се получава ;)

Memento Mori
ada
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Ное 2020 18:18

Мнение

mano написа:
21 Ное 2020 12:05
Здравейте,

след години на кафе от капсули се реших да купя еспресо машина :coffee: . Вече като горд собственник на Gaggia classic наивно предполагах, че няма как кафето което правя да не е по-добро от капсулите ... грешка :roll: . След доста ровене в нета, гледане на видеа и прочие започнах да осъзнавам какви грешки правя и какво трябва да се подобри. Във форума намерих много полезна информация и затова реших да се регистрирам. Надявам се търпеливо да изслушвате терзанията ми за кофти екстрация, неправилно смелено кафе, прекалено високо налягане на машината и всички всевъзможни проблеми свързани с проготвянето на любимата напитка. Благодаря предварително :handgestures-thumbupright:

Здравей, аз също съм нова и тъкмо във съседната тема това споделях, че се оказа, че по-хубавата машина, давайки повече възможности за контрол, може да направи както много хубаво, така и много отвратително кафе, зависи от човека пред машината и познанията му :) Поне при мен забелязвам, че след седмица четене и експерименти положението доста се подобри и кафето вече е по-хубаво, отколкото със старата машина.

mano
Нов потребител
Мнения: 3
Регистриран на: 19 Ное 2020 13:52
Приготвям кафе с: Gaggia classic

Мнение

ulf написа:
21 Ное 2020 13:05
:text-welcomewave:
Здравей и добре дошъл. Gaggia classic е добър избор. Не споменаваш нищо за мелачка, а без нея не се получава ;)

Благодаря, не споменавам нищо за мелачка, защотото това е настоящата болна тема и не исках отще от вратата да започвам с болежките :D . Първоначалната ми идея беше, че ще успея да налучкам размера на смилане относително бързо и с няколко проби/грешки ще нацеля точния от някое магазинче за кафе. Това не се оказа печеливша стратегия, както може да предположиш. Сега се информирам за мелачки, но като цяло клоня към някой от вариантите на eureka mignon. Ако има предложения и/или оферти ще се радвам да ги чуя.

ulf
Средно изпечен
Мнения: 233
Регистриран на: 02 Юли 2020 17:44
Град: Велико Търново
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Това с нацелването на едрината от някое питстопче за кафе май всички от форума са го минали ;) За жалост не става.... След 5 мнения във форума ще имаш достъп до търговския раздел, а там се появяват добри оферти. Успех!
Memento Mori