Какво ми донесе куриера днес, тема за споделяне на радостта от нови придобивки.

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 370
Регистриран на: 29 Окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly

Мнение

Ползвал съм дозатора на Super Jolly за месец - абсолютна мизерия и страшно неудобно. Минах на фуния вече няколко месеца и не виждам никакъв начин да се върна обратно към дозатора. На същото мнение са и колегите в офиса (неманиаци като нас), които ползват мелачката всеки ден.

Super Jolly-то мели доста пухкаво с минимално количество буци, правя WDT почти само за спорта :). Major-а ако е поне толкова добре, а би трябвало да е и по-добре, бих казал, че е огромен компромис да държиш и да ползваш дозатора, само за да разбива буците - практически несъществуващ проблем :)

Моя опит е от ползване винаги с пълен бункер, евентуално при single dosing може да има разлика. Макар че тогава dosera е още по-безмислен и пречещ за мен.

ПС Честито! И аз бих искал да сменя SJ-то с един Major/Royal и да пробвам high end ножове (SSP), но явно не ми е толкова спешно. :) Тоя път бих купил по-нов екземпляр, че SJ не си знае годините - не че виждам някакъв проблем с това :)
С любопитство чакам да споделиш дали хващаш разлика във вкуса!
радо
Средно изпечен
Мнения: 215
Регистриран на: 03 Фев 2019 15:53
Град: София
Приготвям кафе с: Brasilia Club; GEM; Mazzer Major;Niche Zero

Мнение

Благодаря:)
Тази сутрин смело го настроих както бях чел, почти да се допират ножовете, и бразилията не можа изобщо да го пробие. Бразилията съм я настроил на 9 бара и стрелката си седеше залепена там. Трябваше да връщам ножовете много и да тамперирам едва, едва, докато успее да прокапе. Тепърва ще има да правя настройки, но усещам, че най-после ще мога да си направя истинско еспресо.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2336
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

IMG_20190309_152339.jpg

Престилка :)

Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2336
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Бъркалка

IMG_20190311_084142.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Аватар
martin76
Светло изпечен
Мнения: 74
Регистриран на: 23 Яну 2019 15:47
Град: Русе
Приготвям кафе с: Lelit Anita 042 emd

Мнение

Малко кафе от Италия. Отворих Индията, средно изпечена е и зърната са много лъскави. Пакетирано е в края на декември. Другите са от края на януари 2019. На вкус е добро, лекокиселинно е.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
toro
Кафе трафикант
Мнения: 524
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Lido 2

Мнение

Само индийското не ми е харесало от тази марка до сега и не бих го повторил.
Аватар
rockets
Nordic roast
Мнения: 113
Регистриран на: 06 Фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot

Мнение

martin76 написа:
11 Мар 2019 19:28
Отворих Индията, средно изпечена е и зърната са много лъскави.

Ако това е средно какво ли е тогава тъмно,хихи :)

If your coffee tastes like coffee, then it's baked!
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2336
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

офф активен въглен
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Аватар
rockets
Nordic roast
Мнения: 113
Регистриран на: 06 Фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot

Мнение

Тази хора пекат кафе като фъстъци,даже по-зле :)
If your coffee tastes like coffee, then it's baked!
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 696
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d

Мнение

офф аз и много препечени фъстъци не харесвам :)
Може от партидата да е нещо, това индийското по принцип заради специфичното сушене почти няма киселинност, аз го пробвах от мартинес и беше адекватно изпечено - много светло(жалко че не го снимах). Но пак почти липсваше киселинност, но беше интересно да се пробва понеже с аромат на индийски подправки.